Hur man påskyndar motningen av avokado

Tips för modning och långsamma mognad

Ibland kan några av de bästa planeringarna i världen inte ta hänsyn till valet av avokado som du hittar i din lokala stormarknad eller producera ställen.

Det bästa och enklaste sättet att mogna avokadoer är att bara låta processen hända naturligt genom att låta dem sitta en dag eller två, helst ute på en vindruta med sol exponering.

Men om du har stenhårda avokado och inte kan vänta med att göra hemlagad guacamole eller mexikanska rätter som kan kräva avokado i receptet, så finns det några saker du kan göra för att dina avokadoer blir mjuka snabbare.

Hur Ripen Avocados snabbt

Placera två till tre avokadoer i en brun papperspåse , stäng påsen och förvara vid rumstemperatur. Om du inte har papperspåsar till hands, kommer det också att göra omslag i en tidning. Detta kommer att påskynda den naturliga mogningsprocessen.

För ännu snabbare mognad, lägg till ett äpple, banan eller en tomat på påsen. Ripe frukter innehåller ett naturligt växthormon som kallas eten, vilket utlöser mogning i mogen frukt. Papperspåsen fäller den etylengas som produceras av frukten och påskyndar mogningsprocessen. Beroende på avokado kan mognad uppnås över natten, så det är viktigt att checka tillbaka dagligen.

Är Avocado Ripe eller Inte?

Mogna avokado kommer lätt att skalla och är mjuka, men ändå fasta och inte kladdiga. En mogen avokado kommer att ge försiktigt tryck när man kläms försiktigt. Om du gör ditt val i butiken, kan vanligtvis avokado med mörkare grön-svart hudfärg vara skarpare än de med lättare skinn.

Även döm inte bara efter sin färg, eftersom vissa sorter bibehåller sin gröna färg, även när de är mogna, snarare än att de blir djupt gröna.

Ett enkelt sätt att bestämma ripenheten hos en avokado är att flicka av stammen och titta under. Detta rekommenderas först efter att du har köpt avokado.

Att dyka av avokado stammar i en livsmedelsaffär är slösigt och obetydligt för andra köpare och marknadsägare. Det äventyrar också avokadoens mogningsprocess.

Du kan försöka dra försiktigt på stammen om stammen känns tätt och inte redo att falla av, då är avokado inte klar. Om stammen faller lätt och är brun under, är avokado överdriven. En helt mogen avokado är ljusgulgrön under stammen.

Slow Down Ripening

Om dina avokadoer mognas innan du har en chans att äta dem, placera dem i skarpen i ditt kylskåp, eftersom det hjälper dem att hålla lite längre när de är mogna.

Rekommenderas inte

Vissa människor rekommenderar mikrovågsparametrar eller lägger dem i ugnen. Medan detta kommer att göra dem lite mjukare, kommer det inte att göra dem mogna. Förstör inte dina fantastiska avokado genom att mikrovågsugna dem.

Avokado Recept