Avokadokalorier och näringsinformation

Vad är näringsvärdet av en avokado? Göra hemlagad guacamole och behöver veta hur mycket fett du ska konsumera? Undrar hur många kalorier som finns i en avokado? Läs vidare för att ta reda på allt du behöver veta om fett och kalorier i en avokado, inklusive en fullständig näringsprofil.

Först hur stor är "en servering" av avokado?

Näringsinformationen som anges här är för en medelstor avokado, om storleken på din näve eller lite större.

Avokado kan variera kraftigt i storlek och beroende på vilken typ av avokado det är, så kom ihåg att en mindre avokado har lite mindre fett och kalorier, och en större avokado kan ha mer. Tänk också att storleken på avokado-gropen kan variera, vilket innebär att mer eller mindre verkligt avokado kött inuti.

Behöver du något lite mer säkert? Få en matskala och väga din avokado. Näringsinformationen nedan är för en avokado som väger 150 gram.

Se även: Hur man ripen avokado snabbt

Hur många kalorier finns i en avokado?

Enligt USDA: s näringsbaserade databas har en medellång avokado (ca 150 gram) totalt 240 kalorier . Kom ihåg att mängden fett och kalorier i din avokado varierar beroende på hur stor det är.

Hur mycket fett är i en avokado?

En medellång avokado har 22 gram fett (igen, för en avokado som väger ca 150 gram). Det är ungefär 34% av den rekommenderade ersättningen, baserat på en genomsnittlig 2000 kalori diet.

Dina egna näringsbehov varierar givetvis beroende på din ålder, vikt och aktivitetsnivå. Den goda nyheten är att avokadoerna ger mycket mindre mättat fett, på ungefär 3 gram. Det är bara 16% av det rekommenderade dagliga utsläppet av mättat fett.

Resten av näringsfördelningen

Här är en komplett näringsprofil för avokado.

En medellång avokado ger:

Mer Avocado Hjälp

Här är allt du behöver veta om avokado:

Avokado Recept

Det finns gott om människor i denna värld som absolut älskar avokado! Om du är en av dem vet du förmodligen redan att det finns många sätt att använda avokado, från en enkel toast till en smoothie boost till en fyllning salladsaddition eller till och med som fyllmedel för vegetarisk sushi. Eller kolla in de elva olika sätten att göra hemlagad guacamole .

Här är några mer ovanliga och kreativa sätt som du förmodligen aldrig har försökt att förbereda avokado: