Quince Paste

Quincepasta, kallad membrillo i Spanien, är en snyggt söt fruktbehållare. Det är fantastiskt serverat med ost ( manchegoost är traditionell), men gör också en utmärkt frukost spridning.

Det finns två sätt att göra kvävepasta nedan. Man börjar från början och den andra använder kvittenmassan kvar från att göra kväveljell . De ger båda samma gott resultat.

Vad du behöver

Hur man gör det

Quince klistra in från scratch:

 1. Tvätta och skal kullarna, reservera skalen. Kärna kinorna och tillsätt kärnorna till de reserverade skalen. Haka den kvarvarande kvitten i ca 2-tums bitar.
 2. Slå på skalen och kärnorna i ostklaffen eller i en ren muslinpåse.
 3. Sätt bitarna av kvitten och buntskalarna och kärnorna i en stor kruka. Tillsätt vatten för att täcka ca 1 tum. Koka upp över hög värme. Minska värmen och låt sjuda i 1 till 1 1/2 timmar tills kvävebitarna är mjuka mjuka.
 1. Ta bort och kassera buntar av skal och kärnor. Stänk den återstående kokta kvitten genom en mycket fin meshed-sil eller ett dubbelt lager av ostklaff som sitter i en kolsvällare (du kan använda den vätska som stannar ut för att göra kvädelgelé ). Lämna kvitten till spänning i 2 timmar.
 2. Puree den ansträngda kvitten mosen i en matprocessor eller springa igenom en matkvarn.
 3. Väg eller mäta puréen och sätt den i en stor kruka. Lägg till en lika stor mängd i vikt eller volym granulatsocker (efter vikt är bättre).
 4. Koka över låg värme tills det är mycket tjockt, ca 1 1/2 timmar. Rör ständigt i början för att lösa upp sockret, ofta efter det. När det är klart kommer kvävepastaen att hålla sig fast i en träsked, och om du drar skeden över krukans botten lämnar det ett spår som inte fyller omedelbart med kvitten. Var försiktig vid slutet av tillagningstiden för att röra ofta och låt det inte brinna.
 5. Smörj lätt en 9-tums bakfat. Sprid kvävepastaen i disken och utjämna den med baksidan av en sked. Det ska vara ca 1 1/2 tum tjockt. Låt pastaen svalna i bakskålen.
 6. Torka pastaen i din ugn vid lägsta inställning, inte högre än 125F / 52C. Om ugnen inte går så lågt, stöt dörren med en handduk eller handtaget på en träsked.
 7. Alternativt, ta bort allt utom bottenbrickan från din dehydrator. Placera kakspastaens bakfat på bottenbrickan och ställ in temperaturen till 125F / 52C.
 8. Torka kvävepastaen i 8 timmar eller över natten. Ytan ska vara blank och inte klibbig vid beröringen.
 1. Sätt bakpannan av kvävepasta i kylskåpet i 4 timmar.
 2. Kör en kniv runt kanterna på pastan. Invertera kvävepastaen på en tallrik. Vik i plastfolie och förvara i kylskåp i upp till 3 månader.

Du kan också skära den kylda pastaen i stockar om storleken på en pinne av smör. Vik varje logg individuellt i plastfolie. Detta är ett bra alternativ om du planerar att ge några av kvävepasta bort som gåvor.

Quince Paste Använda Leftover Mash från Quince Jelly:

 1. Efter att ha gjort quince gelé, kommer du att ha en massa spänna kväve mash med peeling ingår. Kör detta genom en matkvarn för att ta bort skalen.
 2. Hoppa över de första 5 stegen ovan och fortsätt från steg # 6.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 148
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)