Hur man lagar bönfria, hudlösa kycklingbröst

Kycklingbröst är förmodligen det mest populära köttet som säljs i Amerika idag. De är snabba, lätta, feta och universellt populära. Vilka är de bästa sätten att laga dem så att du hamnar med fuktigt, ömt, smakfullt kött? Läs vidare och lär dig att laga köttfria, skinlessa kycklingbröst.

Det är trevligt att ha en tillagning av kokt kycklingkött till hands för många recept, från kyckling sallader som kyckling Caesar Salad, till grytor som Creamy Mexican Crockpot Chicken och Santa Fe Chicken och smörgåsar.

Storlek överväganden

Först och främst, när du köper benfria, skinnfria kycklingbröst, akta dig för storleken. Köp aldrig några kycklingbrösthalvor med benet och huden borttagna som väger mer än 8 eller 9 ounces. Mycket stora bröst kommer från stekhönor, och de kommer aldrig att bli ömma om de inte är kokta i vätska.

Tidsöverväganden

För det andra finns det två grundläggande metoder för matlagning: torr värme och fuktig värme. Torra värmemetoder inkluderar bakning, rostning, grillning, sautéing och fritering. Fuktvärme metoder inkluderar mikrovågsugning, poaching, bakning i pergament, ångkokning och långsam matlagning . Detta är regeln: när du lagar kycklingbröst med torr värme, använd hög värme och laga mat under en kort tid. Använd fuktig värme, använd låg värme och laga mat under en längre tid.

Nu när jag säger längre betyder det inte timmar. Grillade kycklingbröst koka i 8-10 minuter, medan pocherade bröst koka i ca 15 minuter.

Och här är ett annat tips: när du lagar mat med torr värme, pund kycklingbrösten till jämn tjocklek så att de lagar jämnt.

Kycklingbröst har liten bindväv; det innebär att de kan kokas snabbt eftersom den långa matlagningstid som behövs för att mjukna de hårda områdena är inte nödvändigt. De har också lite fett, vilket innebär att de kan bli torra om de kokas för länge.

Ett sätt att säkerställa saftig, fuktig kyckling är att saltlake innan du lagar mat. Till koksaltlösning, placera upptinade kycklingbröst i en lösning av salt och vatten i ca 1 timme i kylskåpet. Cellerna kommer att absorbera vatten genom osmos.

Temperatur

Många experter rekommenderar att kycklingbröstkött måste kokas till en inre temperatur på 170 grader F, men andra säger att 160 grader F är bra. Du kommer att ha fuktkylling om du lagar mat till 160 grader F. Enligt Dr O. Peter Snyder måste kycklingen nå en temperatur på 160 grader F i 5,2 sekunder för att döda patogener. Nu rekommenderar USDA att på grund av fågelinfluensan räddar kycklingen till en temperatur på 165 grader F. Kom ihåg att köttet fortsätter att laga mat när det har tagits bort från värmen. Den interna temperaturen stiger ca 5-10 grader under de första minuterna är det av värmen.

Välj den slutliga temperaturen baserat på hälso- och riskfaktorer hos dem som ska äta köttet. Om du har små barn, äldre personer eller personer med nedsatt immunförsvar i ditt hushåll, väljer du högre temperatur. Dr Snyder berättade för mig att friska människor över 5 års ålder har byggt upp en tolerans mot låga nivåer av bakterier och blir inte sjuka när serveras kyckling tillagas till de lägre temperaturerna.

Också var noga med att kyla köttet mycket snabbt om du reserverar det för senare användning eller använder det hackat eller strimlat i ett annat recept, helst i en behållare placerad i ett isvattenbad. Och håll den kokta kycklingen i kylskåpet inte längre än 3-4 dagar.

Jag frågades en gång varför kyckling måste kokas igenom, medan biffar kan serveras sällsynta eller medelstora sällsynta. Svaret ligger i kycklingens fysiologi. Köttet är mindre tätt än nötkött, vilket gör det möjligt för bakterier att färdas genom muskeln. Och hur kyckling bearbetas sprider bakterier. Slutligen tvingar fjäderna bort bakterierna i sprickorna och in i köttet. Koka sedan kycklingen till en säker inre temperatur och maten kommer alltid att vara säker.

Någon av dessa metoder kommer att resultera i saftiga, fuktiga och ömma kycklingbröst. Följ anvisningarna noggrant med en kötttermometer i handen och du kommer alltid att ha framgång.

Matlagningsmetoder

Du kan krydda kycklingen med många ingredienser i dessa matlagningsmetoder. Jag gillar att lägga till tunt skivad citron till vilken som helst metod, tillsammans med färska timjanvaror för mer smak.

saltning

Brining drar vatten i kycklingköttet och hjälper till att smaka det också. Jag brinner inte min kyckling på grund av risken för livsmedelssäkerhet att hantera det råa köttet så mycket, och behovet av att skölja den råa kycklingen efter att den brinnit.

Till saltlösa benfria, skinnfria kycklingbröst, i en stor skålblanda 4 koppar vatten med 3 msk. av salt och 2 msk. av socker, om så önskas, och rör om tills saltet och sockret löses upp. Tillsätt tina kycklingbröst i denna blandning, täck och kyld i en timme. När du är redo att laga mat, ta bort kycklingen från saltlake, skölj under kallt vatten (det här är den enda gången jag rekommenderar att du sköljer kyckling i diskbänken) och laga mat enligt någon av följande metoder.

Du kan också saltlösa frusna bröst. Blanda saltlösningen och tillsätt de frusna, benfria, skinnfria brösten. Placera i kylskåpet, täckt och låt stå över natten tills kycklingen tinas. Skölj väl under kallt rinnande vatten, klappa torrt och laga mat. Sanitera din diskbänk och det omgivande området med en bleklösning när du sköljer kycklingen. Tvätta dina händer väl och byt kläderna, eftersom bakterierna på kycklingen är förmodligen på dem.

Bakning i pergament

Jag gillar verkligen denna fuktiga värmemetoden för matlagning, eftersom det finns en större felmarginal, och brösten lagar mat utan att omorganiseras. Förvärm ugnen till 425 grader F. Sprid perkamentpapper eller tung folie på arbetsytan och ordna upptinade, benfria, skinlösa kycklingbröst på dem. Topp med citronskivor, vikblad eller andra kryddor och örter. Kombinera kanterna på pappret eller folien och lägg ihop varandra (se till att kycklingen hålls i ett skikt) och krympa sedan i ångan. Baka på 425 grader i 15-25 minuter, beroende på antalet kycklingbröst du lagar mat. Använd längre tid om du lagar mer än fyra bröst.

Fryst kycklingbröst kan bakas med denna metod också. Placera dem enkelt i papper eller folie, vilket ger utrymme för värmeutbyggnad och baka enligt förpackningsanvisningarna. De två typerna av frysta kycklingbröst jag köper har olika tillagningstider; en kokar i 35 minuter, den andra för 50. Jag testar vid kortare tillagningstid med termometern.

Tjuvjakt

För att pochera benfria, skinlösa kycklingbröst, placera dem i en stor stekpanna och lägg till 1-2 koppar vatten eller kycklingsbuljong. Koka upp, minska värme, täck och koka i 9-14 minuter tills kyckling når 160 grader F. ca 15 minuter. Du kan också pocha i ugnen. Placera kyckling i ett enda lager i en stekpanna. Du kan lägga citronskivor, paprika, eller andra kryddor eller örter. Koka 4 koppar vatten och koka omedelbart över kyckling. Täck och baka vid 400 grader F i 20-35 minuter, kontrollera en intern temperatur på 160 grader F.

Grill

Du kan grilla kycklingbröst, men du måste vara uppmärksam. Bygg en indirekt brand . Grilla brösten på den heta sidan av elden först med mer kol, vrid dem så fort de släpper lätt från grillen. Flytta till den svalare sidan för att laga mat. Se till att du använder en snabbläsad kötttermometer som du kan köpa på Amazon.com för att kontrollera temperaturen och ta bort kycklingen så snart den når 160 grader F. För snabbare grillning, pund kycklingen tills den är ca 1/3 "tjock. Detta hjälper den inre kocken innan utsidan blir för brun eller brinner. För mer detaljerad information om grillning av kycklingbröst, se Grilled Chicken Recipes .

Mikrovågsugn

Det kan vara riskabelt att laga kyckling i mikrovågsugnen eftersom ugnen koka ojämnt. Samma bit kyckling kan vara flera olika temperaturer samtidigt! Om du har friska personer över 5 år i ditt hushåll, är det här en enkel metod för mikrovågsugn. Placera benfria, skinlösa kycklingbröst i en glasskål med den tunna sidan av brösten i mitten. Häll 3/4 kopp kärnmjölk över kycklingen, strö med örter och kryddor av ditt val, täckplatta med plastfolie och koka högt i 3 minuter. Kontrollera kycklingen, koka sedan i 2 minuter längre. Omarrangera kycklingen med tang, täck igen och mikrovågsugn i 3-5 minuter längre tills interntemperaturen är 160 grader F. Släng kärnmjölksblandning.

crockpot

Crockpot är ett underbart sätt att laga kyckling så länge det inte är överkokt. För färsk kycklingbröst, stapla kycklingen i crockpotten, tillsätt 1/2 kopp vatten eller kycklingsbuljong, täck och koka på låg i 5-6 timmar, omarrangera en gång under tillagningstiden. För frysta kycklingbröst, ordna i crockpot, tillsätt 1/2 kopp kycklingbuljong eller vatten, täck och koka på lågt i 8-9 timmar, omarrangera en gång under tillagningstiden.

ångande

Nancy H. skrev mig om ångande kycklingbröst hon sprinkles med fru Dash. Hon säger att ångande benfria skinnlösa bröst på bottenstället av en ångbåt i 20 minuter för upptining och 30 minuter från frusen ger ett saftigt resultat.

sauteeing

Denna torrvärmemetod är snabb och enkel. Om du pundar brösten tunna, kommer de att laga i ca 2-3 minuter en sida över hög värme. Unpounded bröst tar lite längre tid att laga mat; ca 4-5 minuter per sida. Coat en stekpanna med olivolja , värm över hög värme, lägg till bröst, koka i 4 minuter utan att flytta dem, vrid sedan och avsluta matlagningen.

Tryckkokare

Detta är en fuktig värmemetod för matlagning. Tillsätt upptinade kycklingbröst i spisen, lägg skivad lök och citroner för smak tillsammans med 1/2 kopp vatten, täck och lås ugnen och ta trycket upp till högt. Koka i 12 minuter, tryck ut och kontrollera intern temperatur. Du kan täcka, ta tillbaka trycket och koka i 2-3 minuter längre om det behövs.

Kokta Kycklingbröd Recept