Kycklingbröst i Pappersrecept

Koka benfria, skinnfria kycklingbröst i pergamentpapper och du kommer alltid att ha fuktig, öm, saftig, underbar smaksatt kyckling för användning i smörgåsar, sallader, grytor och soppor.

Det här är ett enkelt och idiotiskt sätt att laga mycket kyckling på en gång. Pergamentpappret förseglar sig i fukten, så kycklingen dammar i sin egen juice och behåller mycket smak.

Lägg till en citrusskiva, några torkade kryddor om du vill, och salt och peppar smaka kycklingen och du har en måltid i ett paket.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 F.
  2. Placera ett 12x12-tums ark av pergamentpapper på ett stort kakan. Vik den i hälften och skär den i hjärtform. Fäll ut papperet.
  3. Placera ett kycklingbröst i mitten av hjärtformen. Du kan göra så många buntar som du vill och baka dem samtidigt som de är i ett enda lager och det finns 1 tum av utrymme som omger varje bunt.
  4. Stänk kycklingen med salt, peppar, örter och kryddor och toppa med citron eller apelsin eller lime skivor, om så önskas.
  1. Lägg i kanterna på pappret och fäll ihop för att krympa stängt. Var noga med att lämna något utrymme inuti bunten för värmeutbyggnad vilket kommer att hända som kycklingen bakar.
  2. Baka i 15 till 20 minuter eller tills kycklingen registrerar 160 F på en snabbläst kötttermometer. Du kan också baka buntarna vid 350 F i 30 till 40 minuter. Se noten nedan.
  3. Om du använder frysta kycklingbröst, baka vid 400 F i 55 till 65 minuter eller baka vid 425 F i 45 till 55 minuter tills köttet är gjort enligt ovan.
  4. Ta bort kyckling från ugnen och släpp öppna papperspapperet, var noga med att ångan inte brinner dig. Skala pergamentpapperet lite tillbaka och servera varje förpackning på enskilda plattor.

Obs! Alla ugnar är olika, och alla kycklingbröst är olika storlekar, så bakningstiden kan vara annorlunda för dig. Notera rätt tid för ugnen så att kycklingen kommer att lagas perfekt varje gång.

Matlagning i volym för senare användning

Matlagning kyckling på detta sätt är mycket billigare än att köpa förkokt kyckling (särskilt en rotisserie kyckling !) Och köttet är mycket bra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1212
Totalt fett 70 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 696 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 132 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)