Gröna Tomatuppskrifter

Southerners äter stekt gröna tomater, och de äter också stekt röda tomater. Om du inte har provat dem, är du ute efter en behandling!

Native till Mexiko och Centralamerika, det är inte klart hur tomater kom till USA. Thomas Jefferson växte dem på 1780-talet och krediterade en av sina grannar med introduktionen, men Harriott Pinckney Horry spelade in ett recept "Att hålla tomater för vinteranvändning" 1770.

Det finns en folklig legend att de introducerades av afrikanska slavar som kom till Nordamerika genom Karibien, och några historiker tror att portugisiska introducerade tomater till Afrikas västkust.

Det finns gott om sätt att bestrappa och steka dina tomater, bli kreativa; använd brödsmulor , crackercrumbs, majsmjöl eller mjöl. Vissa människor doppar dem i slagen ägg före muddring, medan vissa bara mudder och friterar. Salt och peppar dem först och använd lite baconfett för smak om du har det.

Välja och lagra mogna tomater

Hemodlade tomater är vanligtvis bäst, men om du måste köpa dem, leta efter fasta och uppmärksamma doften. Vita fläckar betyder att de har tvingats rippa med gas. Om du har ett överflöd av goda färska tomater, frys dem hela. Tvätta bara, torka och sätt dem i fryspåsar. De behåller sin smak, och när de tinas kommer skalen lätt att glida av.

Använd dem i några recept som kräver färskt tomater utom sallader.