Spenat och Ostpasta (Mejeri)

"Denna spenat och ostpasta har blivit en vanlig familjemiddag i vårt hem", säger Giora Shimoni, som påpekar att det är enkelt och snabbt att förbereda - och läckra. För att bumpa upp det visuella intresset och smaken, Shimoni suger ibland en röd paprika tillsammans med spenaten. Och om du vill göra denna maträtt ännu hjärtligare, kasta i några av dina favoritbräda grönsaker och kikärter för en färgstark och tillfredsställande enrättmat.

Mirs receptprovning Noter och tips:

Om du har problem med att spåra upp Bulgarit, tar en israelisk på den bulgariska fetaosten som kallas siren, välja en fårmjölkfeta. De prisbelönta betesmarkerna Eden är ett bra val. OU-kosher-certifierade israeliska feta finns på kosherbutikerna, och många Trader Joe's butiker.

Vill du skära ner på prep-tiden? Använd baby spinat, och eliminera behovet av att ta bort stammar eller hacka löv.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Ta en stor pannkaka med vatten till koka. Rör i pastaen och koka enligt förpackningsanvisningar tills al dente. Töm, men skölj inte. Överför pastaen till en stor serveringsskål.

2. Medan pastan är matlagning, värm oljan i stor kockens panett över medelhög värme. Tillsätt vitlök och sauté tills duftande, ca 1 minut. Tillsätt spenat och sauté tills bladen viskar, ca 3 till 5 minuter.

3. Lägg till den visade spenaten och osten till den heta pastaen, och kasta för att kombinera. Smaka med pepparna om så önskas. Servera omedelbart.