Creamy Mexican Crockpot Chicken

Detta rika och kryddiga Creamy Mexican Crockpot Chicken Recept är sant mexikansk komfortmat. Kombinationen av texturer och smaker i detta underbara recept är perfekt. Och det är så lätt att göra.

Det här är ett utmärkt sätt att använda kvarvarande kyckling eller kalkon eller till och med fläsk. Du kan servera denna maträtt med en sida av ris eller svarta bönor, eller ens använda den som fyllning för tortillor.

Om du gillar matmildare kan du välja en mild salsa, minska chilipulveret och öka osten. Detta recept är mycket mångsidigt.

Servera med Cotija Flatbreads och en cool fruktsallad för en fin kontrast till denna varma, kryddiga och läckra maträtt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Spraya insidan av crockpotfodret med nonstick matlagningsspray . Blanda soppor, salsa, gräddfil och chilipulver i en stor skål.
  2. Koka lök och vitlök i olja i liten kastrull över medium värme tills öm, ca 4 minuter. Tillsätt till soppblandning i skålen tillsammans med hackad kokad kyckling eller kalkon.
  3. Layer tortillas och soppblandning i crockpot.
  4. Täck crockpotten och laga på LOW i 4-5 timmar tills det är bubbligt.
  1. Stänk hela grejen med ost, täck och låt stå tills osten smälter. Topp med koriander och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 600
Totalt fett 31 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 108 mg
Natrium 319 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 4 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)