Hemlagad jordbrukares ostrecept

Bondens ost är en unaged (även känd som ny) mild vit ost med en smulig konsistens. Det är väldigt enkelt att göra hemma med detta enkla recept och har oändliga möjligheter och kan användas på otaliga sätt.

Eftersom det här är en färsk ost, för att lägga till mer smak, blanda färska örter i med ostmassa eller ströa örter ovanpå den färdiga bondens ost tillsammans med olivolja och röda paprikaflingor.

Jordbrukarens ost kan ätas med bröd eller kakor eller smulas ovanpå sallader.

För liknande variationer av denna ost, prova recept för att göra italiensk ricotta , indisk paneer eller fransk fromage blanc (bokstavligen "vit ost") hemma.

Innan du börjar läser du anteckningen nedan om du inte använder ultrapasteuriserad mjölk i denna osttillverkningsprocess.

Vad du behöver

Hur man gör det

Obs! Använd inte ultrapasteuriserad mjölk för osttillverkning eftersom ostmassan inte kommer att sättas in. Ultrapasteuriserad mjölk är inte alltid märkt som sådan, men du kan berätta för att utgångsdatumet är extremt långt, vanligtvis 30 till 90 dagar från den dag du köper det. Regelbunden pasteuriserad mjölk fungerar dock bra för osttillverkning.

  1. I en stor potten med stor botten får du mjölken till en långsam koka. Håll värmen vid medelstora eller medellånga, annars riskerar du att svälla mjölken på botten av potten.
  1. När små skummade bubblor börjar bildas på mjölkens yta, men det är ännu inte i en kull, släck av värmen. Om du har en termometer, som är till hjälp, läser temperaturen ca 190 grader.
  2. Tillsätt ättika och rör om mjölken. Du kommer att märka att ojämnheter börjar börja bildas.
  3. Låt mjölken sitta i 15 minuter. Efter denna tid lägger du till ytterligare smaker (som färska örter av val).
  4. Placera en colander över en stor skål eller kruka. Drapa antingen fuktad ostklaff eller en tunn fuktad handduk över kolven. Häll smörgåsarna i cheeseclothen. Vasslen (vätska) dräneras och samlas i skålen nedan och fastämnena kommer att fångas i ostkanten.
  5. Lyft cheeseclothen upp och linda den runt ojämnen, vrid och pressa för att ta bort så mycket fukt som möjligt. Efter att ha klämt ut fukten, kommer ostmassan för jordbrukarens ost att vara torr och smula. Om du vill ha en krämigare konsistens, blanda lite av den reserverade vasslen tillbaka i ostronen.
  6. För att forma osten, förvara den i ostkot och bilda den i en höjd på en tallrik. Ställ in en annan tallrik på toppen och tryck på ostret i en platt skiva som är 1 till 2 tum lång. Täck och kyl i en timme innan du tar bort ostklaven.
  7. För att göra en rund boll, knyta cheeseclothen med en längd av slaktens garn, binda den till en hylla i kylskåpet och suspendera den över en skål.
  8. Bondens ost kommer att hålla upp till en vecka i kylskåpet. Använd det som en spridning, i recept eller som du skulle använda cream cheese eller cottage cheese.

Ge inte Whey Boot

Kasta inte vasslen som har tappats ur ostmassa. Det är utmärkt att använda i brödtillverkning, för soppor och mer.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 156
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 106 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 0 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)