Nimbu ka Achaar (Lime Pickle) Recept

Lime pickle, eller nimbu ka achaar, är en populär maträtt som serveras i Indien. Det finns inga pickles i det; snarare lime själv syltas.

Lime pickle är överraskande lätt att göra, men det tar tålamod och tid för dem att komma ut precis rätt. Detta recept kräver att man sätter en kalkblandning i en betningsburk och lämnar den i två veckor så att den kan fermentera, därmed den extra tid som är inblandad. (Vissa recept använder en fyra veckors varaktighet för jäsning.)

Obs! Senapolja är olagligt att sälja för konsumtion i USA och Kanada, eftersom det har knutits till hälsovarning. Du kan dock fortfarande hitta senapolja i vissa butiker som säljs som en essentiell olja eller massageolja. Senapolja är härledd från senapsfrön. Den har en fin smak och allylisotiocyanatet ger det en skarp arom. Erakinsyran i den sägs vara giftig när den tas in.

För detta recept kan du använda en annan vegetabilisk olja som extra jungfruolja som en ersättning. Jordnötsolja och risbranolja är några andra val. Ingrediens och balsamvinäger kan också användas i stället för senapolja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sterilisera och torka en glasburkburk.
  2. Lägg kalkarna i det, täck med vita och svarta salterna och blanda väl. Täck burken tätt och håll den ut i solen i två veckor (det här är den del där du måste ha tålamod!). Kalkarna blir en ljusbrun färg under den här tiden.
  3. Blanda senapspulver, fänkål, chili och gurkmejpulver tillsammans och tillsätt kryddorna till kalkarna. Blanda noggrant.
  4. I en panna, värm senapolja till rökningspunkten och tillsätt senapfrön . De kommer att spridter. När du är färdig lägg till asafetiden och stäng av avfyrningen omedelbart.
  1. Häll den här heta oljan över kalkarna och blanda allt bra.
  2. Låt pickleen "vila" i en vecka innan den äts.
  3. Servera med ris, Chapati (Indian Flatbread) eller fyllda parathas.

När det är allt sagt och gjort och maten är beredd kommer du att ha en maträtt med surt kalk och kryddor blandade till perfekt indisk kulinarisk perfektion. Lime pickle kan serveras över en mängd olika livsmedel inklusive ris eller linser. Det är inte bara läckert, men fermenterade livsmedel sägs ha en lång lista med hälsofördelar, så det kan också vara en hälsosam måltidstillägg.