Chokladkremostfudge

Detta chokladgräddeostfudge receptet är rikt och tangigt, med en djup choklad smak. Om du inte gillar den bittersjuka smaken av mörk choklad, rekommenderar jag att du skär ner på den osöttade chokladen - använd antingen fyra ounce istället för sex, eller ersätt lite mjölkchoklad till de osöttade. Nötterna är valfria, men jag tycker att de hjälper till att skära rikheten och lägga till en bra smak och konsistens på fudgen. Hasselnötter och mandlar är min föredragna variation, men du kan experimentera med dina favoritnötter.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 8x8-pan genom att fodra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray .

2. Skaka chokladet i jämn bit med en stor kniv. Placera choklad i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning.

3. Placera mjukad gräddeost och den förångade mjölken i skålen på en stor ställblandare och slå med paddelfästet tills det är slät.

(Alternativt kan en handmixer användas.)

4. Stanna mixern, tillsätt den smälta choklad och slå tills den är blandad. Stoppa mixern igen och tillsätt pulveriserat socker och vanilj extrakt, och blanda tills fudgen är jämn och väl kombinerad. Rör i nötterna för hand, om du använder dem.

5. Häll fudgen i den beredda pannan och sprida den i ett jämnt lager. Låt det ställa vid rumstemperatur i 2-3 timmar, eller i kylskåp i 1 timme.

6. Sätt i fudgen i små rutor och tjäna vid rumstemperatur. Fudge kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i flera veckor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 186
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 18 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)