Scotch Whiskey Review: Dewar's White Label

En klassisk blandad Scotch Whisky som är perfekt för cocktails

Dewar's White Label Blandad Scotch Whisky är en av de mest sålda blandade whiskyerna i världen. När du smakar Dewars, är det lätt att se varför. Vem vet, det kan till och med bli din nya "bra" scotch .

Dewar har inte en stor rökkomponent som driver många drinkare bort från Scotch Whiskey. Dewar är inte bara mild, söt och lätt att dricka, den blandar också exceptionellt bra. Från en enkel Scotch och soda till en elegant Blood and Sand Cocktail , är Dewar's mångsidig, attraktivt prissatt och en bra introduktion till världen av blandad skotsk whisky.

Smakspresentationer

Näsan. På näsan erbjuder Dewar's White Label en skonsam bukett mogna päron, varm smörskotch, ek, och bara den minsta ledtråden av rök. En touch av skotska lyngväv i bakgrunden, men övergripande är det en lätt, fruktig bukett.

Kroppen och palaten. Dewar's White Label är känslig på tungan. Det är inte tänkt att vara ett munbeläggande monster av en skotsk whisky. Istället dansar Dewar's White Label nimbly över gommen, och erbjuder snabba pinpricks av lätt malt socker, päron, Madagaskar vanilj, honung och en viskning av torv rök.

Slutet. Dewar's White Label erbjuder en relativt snabb finish som främst består av vanilj och honung. En längre finish skulle göra detta till en mycket mindre mångsidig blandad Scotch.

Som det är, erbjuder den snabba finishen precis noga söta anteckningar för att tillfredsställa dem som dricker det snyggt eller på klipporna, medan bristen på långa långvariga ytor innebär att det blandar sig i cocktails utomordentligt bra utan att släcka balansen av en drink.

Slutgiltiga tankar

Som det är, är Dewar White Label en av de mest sålda blandade Scotchesna i världen av en ganska enkel anledning. Det är ganska bra och kan vara en av de mest mångsidiga whiskyerna i ditt spritskåp . Om du letar efter bara en Scotch för att hålla i lager, skulle Dewar vara det perfekta valet.

Mer Scotch From Dewar's

Dewar's White Label är bara början på varumärkets portfölj och ja, det kallas bokstavligen "White Label" (det står så på etiketten). Om du tycker att du gillar denna whisky, ge några av de äldre Dewarflaskorna ett försök.

Om Dewar's White Label Blended Scotch Whiskey

Besök deras hemsida

Ursprungligen publicerad: 9 oktober 2010
Redigerad av Colleen Graham

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.