Hemlagad fläsk Tamales: Tamales de Cerdo

Tamales (känd som hallacas i Venezuela) är en av de viktigaste sydamerikanska livsmedel. Tamales är gjorda av kött och grönsaker i majsmjöl degen, insvept tätt i bananblad eller majsskal och ångad. Det är lätt att föreställa sig inhemska Sydamerika människor som bär tamales som de arbetade - de är den perfekta bärbara måltiden, elegant i sin enkelhet. Européer bosättare i Sydamerika uppskattade tamales och tillsatte ingredienser från Europa som nötter, russin, fläsk, oliver och ägg, som du också kan välja att lägga till din tamales. Tamales serveras ofta vid firandet och är en viktig del av julgranen i många länder.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Avfrost bananblad. Koka bacon i en stor stekpanna tills den är spröd. Avlägsna baconskivor och lämnar fett i pannan.
 2. Stänk svinet med salt och peppar, sedan brunt fläsk i baconfettet tills det är brunt på alla sidor. Placera fläsk i en crockpot.
 3. Tillsätt hackad lök, paprika och tomat till samma stekpanna tillsammans med vitlöksaltet, kummin, 1-packs Goya-kryddor och chilipulver och soté över medium värme tills det är ömt och doftande, ca 5 minuter. Tillsätt grönsaker till crockpot med fläsk.
 1. Tillsätt vinäger, brunt socker och bifflager (eller vin).
 2. Vrid crockpot på lågt och laga i 8 timmar, eller tills köttet är väldigt ömt och lätt att strimla.
 3. Använd 2 gafflar, grovt stekt kött medan du fortfarande är inne i crockpot och låt koka i ytterligare 1 timme.
 4. Stamkött, reserverar juice. Placera spänd kött och grönsaker i en skål och lägg åt sidan. Boka 1 kopp saft till degen och lägg resten i en kastrull. Simma tills tjock, rör sedan om i strimlat kött. Fyllningen kan göras fram och kylas i upp till två dagar.
 5. Gör degen: Lägg masarepa eller masa harina till en stor skål. Blanda gradvis i 1 kopp reserverade crockpot juice. Rör om 3 koppar kycklinglager och ett paket Goya kryddor. Lägg långsamt till lite mer kycklingmassa, rör om och sluta när majsmjölen kommer ihop i en mjuk deg. Arbeta i smeten med fingrarna. Det ska vara mjukt och smidigt.
 6. Skölj banan löv och försiktigt torka dem. Bananblad är enorma, så jag skär dem i grova rektanglar för tamalesna. Experimentera med den storlek du föredrar (stor, aptitretare storlek etc).
 7. För en medium tamale, skär löven i rektanglar ca 8 x 10 tum. Lägg rektangeln platt och placera ca 1/2 kopp degen i mitten. Pressa degen i en rektangel ca 2 1/2 by 4 inches. Lägg ett par matskedar fyllning på toppen och strö med russin, nötter och oliver om så önskas. Fyll på toppen med en annan 1/2 kopp deg och tryck in i rektangeln.
 8. Wrap fyllning med blad: Vik i höger sida, sedan vänster, vänd sedan upp botten och vrid ner toppen. Säkra tamale med sträng. Upprepa med kvarvarande fyllning och deg.
 1. Placera flera tamales (så många som passar lätt) i en ångkorgsinsats, och placera korg över en kruka med kokande vatten och håll tamales över vattnet. Täcka tamales med en kökshandduk, sedan med ett grytlock och ånga i 30-45 minuter, var försiktig med att fylla på vattnet i grytan när det behövs.
 2. Låt tamales svalna och servera sedan. Ångad tamales kan frysas. Uppvärm dem genom att ånga dem eller helt enkelt mikrovågor dem.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 338
Totalt fett 17 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 60 mg
Natrium 170 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)