Patates sto Fourno: grekiska stekta potatis

När det gäller grekiska potatis kan man argumentera för att ugnsrökningen är en nödvändighet. Det är delvis det som gör det här receptet ett måste-försök, men det är också ingredienserna som olivolja och citronsaft som ger denna sidoprätt dess mångsidighet och smakfulla överklagande.

Det sägs ofta att de bästa potatiserna är när de lagas rätt tillsammans med köttet så att de absorberar smakerna. De absorberar bra smak, men de kan också smaka lite oljig. Jag har funnit att du kan uppnå en krispig på utsidan och ömtålig potatis som är fylld med smak utan fett genom att rosta dem separat. Prova dessa med din nästa måltid och se om du håller med om det. Om du ska servera dessa ugnsrödda potatis med grillat lamm , lägg till en tesked torkad rosmarin till blandningen - örten kompletterar köttet snyggt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. Lägg i skivad potatis i en stor mixskål och kasta dem med resterande ingredienser tills de är väl belagda.
  3. Smörj lätt en icke-reaktiv halvplatta med olivolja. Lägg de belagda potatisarna i ett enda lager och drizzle dem med eventuella kvarvarande marinade kvar i skålen.
  4. Baka i ugn i ca 1 timme. Vrid försiktigt potatisarna halvvägs genom matlagning för att förhindra att de klibbar och brinner dem jämnt.
  1. Kryssa med salt och peppar och klistra lite mer citronsaft (om så önskas) när de är fräscha ur ugnen.