Tips för att kassera baconfett

Bacon är en fantastisk mat som praktiskt taget alla utom vegetarianer adores. Men när du lagar matet, om du inte mikrovågsugnar det, ger köttet mycket fett. Medan de flesta ser på en panna med baconfett och ser en oljig röra, vet de bästa kockarna att det finns en värld av kulinariska användningsområden för det feta. Matlagning med baconfett är absolut inte det hälsosammaste alternativet, men det är säkert gott.

Matlagning med baconfett

Baconfett kan lagras i frysen i upp till en månad.

Du kan använda den för att göra äkta gingersnapkakor eller det klassiska södra receptet av grönsaker med Bacon Drippings . Eller du kan använda den för att göra Wilted Spinach Salad , som jag tycker är utsökt. Använd den nästa gång du steker grönsaker för att ge dem en fin bacon smak. Varje recept som kräver lard eller förkortning kan vanligtvis ersättas med baconfett.

För att lagra ditt baconfett för matlagning är det bäst att spänna oljan i en tätbar behållare som en plast Tupperware eller en återvunnen glasburk. Se till att du bara behåller oljan, inte några rester av frukost; om du inte har en sil eller en ostklapp som ligger runt, försök spänna oljan med en pappershandduk. Efter spänningen täcka behållaren och förvara den i frysen. Detta håller inte bara fettet fräschare, det blir svårt och lättare att laga mat med. I frysen kommer baconfett att vara över en månad. Du kan lägga till nytt fett i din behållare varje gång du bestämmer dig för att steka upp lite bacon.

Detta fett kan bli rancid över tid så gör alltid ett snifftest innan du använder. Om den har en rancid eller dålig lukt, har den förmodligen bortskämd.

Kassera baconfett

Baconfett kommer att härda när det kyls. Den enklaste rengöringen är att låta fettet härda och sedan använda en pappershandduk eller gummispatel för att slå den i papperskorgen.

Om du inte vill vänta på att det ska svalna naturligt, finns det en snabb rengöringsmetod du kan försöka. Linja en liten kopp med tung folie. Häll försiktigt baconfettet i koppen medan fettet är varmt och lägg det i frysen. När baconfettet är fruset kan du spara det för recept eller steka mat med det. Eller helt enkelt kasta bort det genom att vik folien runt det stelnade fettet och slänga det i papperskorgen.

Häll aldrig hett baconfett ner i avloppet, även om du har avfallshantering. När det kyls kommer det att härda och täppa till rören. Rinnande vatten räcker inte för att lossa detta fett. Baconfett, som fett från andra djur, kan också vrida sig, vilket inte är en lukt som du vill ha från din kökshandfat. Du bör aldrig använda någon typ av kött eller köttprodukt i kompost eftersom köttet kan innehålla patogener att komposten inte kan vara tillräckligt varm för att döda. Kompostering med kött kan också locka rovdjur som kan utgöra en fara för små barn och husdjur.