Hemlagad Apple Pektin

Sylt och gelé behöver ett ämne som heter pektin för att gelera. Vissa frukter är naturligtvis höga i pektin, men andra saknas . Lägga till kommersiellt flytande eller pulveriserat pektin är ett sätt att få en lågpektin fruktgelé till gel. Men du kan spara pengar genom att göra en likvärdig produkt från äpplen.

Hemmagjord flytande pektin kan tillverkas av äppelskrot , vilket betyder kärnor och skalor. Förvara bara dessa i frysen tills du har tillräckligt med receptet. Var noga med att använda ekologiskt odlad frukt om du använder skalen . Tänk på att tårta, undermogna äpplen innehåller mer pektin än söta, mogna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera äpplen i en stor kruka. Lägg till tillräckligt med vatten för att inte helt täcka äpplen.
  2. Koka upp. Minska värmen och simma, rör om så småningom tills äpplen blir mjuka, det kan ta så lång tid som en timme.
  3. Stam över natten genom en geléväska eller genom en kolsyrare fodrad med flera lager ostklaff. Kompostera massan kvar i väskan eller kolven. Den lite tjocka vätskan som spänns genom är ditt äppelpektin.
  1. Använd ditt hemlagade pektin för att göra gelé med låg pektinfrukt . Kombinera lika delar med låg pektin fruktjuice och lika mycket hemlagad pektin. Mät den kombinerade vätskan och följ sedan ett gelérecept för hur mycket socker och syra (vanligtvis citronsaft ) som ska tillsättas.
  2. Använd ca 1/4 kopp apple pektin per kopp frukt för sylt. För geléer, använd 1/4 kopp apple pektin per kopp fruktjuice. Mät det kombinerade pektinet och juice och tillsätt lika mycket socker.
  3. För att bevara ditt hemlagade pektin för framtida bruk kan du antingen frysa det eller kan det. För att kunna det, värma det spända pektinet bara för att koka. Häll i rena pintburkburkar och lämna 1/2-tums huvudutrymme. Skydda locken och bearbeta i ett kokande vattenbad i 10 minuter (justera konserveringstiden om du bor i hög höjd ).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)