Hemlagad Citrus Pektin Recept

Pektin är en naturligt förekommande substans i frukt som gör söt bevarar gel. Men vissa frukter är låga i pektin och behöver tillsättas pektin för att gelé. Du kan köpa kommersiellt pektin, eller du kan göra din egen från citrusskal. Du kan också göra pektin från äpplen .

High-pectin citrusskal är det som gör marmeladgel utan tillsats av pektin . Tänk på att det är den vita pithen eller den inre delen av citrusskal som är rik på pektin. Undermogna frukter har mer av denna pith än helt mogna frukter. Du kan använda citrus för detta recept, men grapefrukt fungerar särskilt bra på grund av dess större pith.

Var noga med att använda ekologiskt odlad frukt eftersom du inte vill ha bekämpningsmedel i ditt pektin!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort den färgglada zesten av skalen med en zester eller grönsakskal. Lägg åt sidan för en annan användning som limoncello . Skalarna är fantastiskt aromatiska och smakrika, men de kan överväldiga smakerna av andra frukter i dina sylt och geléer , och de tar inte pektin till festen.
  2. Klipp av de vita pithsna, finhacka och väga.
  3. Kombinera den hackade citrusskalan med citronsaften i en medelstor gryta. Låt stå i 2 timmar. Tillsätt vattnet och låt stå i ytterligare en timme.
  1. Koka upp blandningen över hög värme. Minska värmen och låt sjuda i 15 minuter. Avlägsnas från värme och låt svalna.
  2. Stam genom en geléväska eller flera lager ostklaff. Vätskepektinet kommer att hålla i kylskåpet i en vecka, eller i frysen i 6 månader.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 15
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)