Royal Icing

Detta enkla kungliga glasyrrecept ger en vit, hård glasyr som är perfekt för att dekorera godis, kakor, kakor och pepparkakshus.

Obs! Det här är inte en glasyr som ska användas för frostkakor ! Royal icing torkar till en mycket styv konsistens. Det är underbart som ett lim för pepparkakshus, som en toppning för sockerkakor, eller för att göra dekorativa accenter för kakor och godis.

Missa inte bildtutorialen som visar hur man gör royal icing och se länkarna nedan för recept som använder royal icing!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Se till att äggvitorna ligger vid rumstemperatur innan du börjar. Om du är orolig för att äta råa äggvitorer, se till att du köper pastöriserade ägg för att minimera risken.
  2. I den rena, torra skålen av en stativblandare placerar äggvitorna, sockerpulver och grädde av tartar. Använd whisk attachment, slå alla tillsammans på låg hastighet tills kombinerade. Du kan använda en handmixer om du vill, men det kommer sannolikt att ta längre tid för att glasyren når rätt konsistens.
  1. Stoppa mixern och skrapa ner skålens sidor. Starta om mixern och slå blandningen på medellång hastighet tills den är mycket tjock, glänsande, stel och vit. Detta bör ta ca 7-10 minuter.
  2. Kontrollera texturen så att den passar dina behov. Om du behöver en stelare isbildning, lägg till lite mer sockerpulver vid denna tidpunkt.
  3. Om du vill färga din glasyr bara en färg kan du lägga till några droppar matfärgning i skålen och blanda det i några sekunder tills färgen är jämnt fördelad. Om du vill göra flera olika färger, dela glasyren i flera olika skålar och rör in maten färgning för hand.
  4. Royal icing torkar till en mycket hård konsistens, och det börjar börja sätta så snart det är gjort. För att förhindra att isningen blir hård innan du använder den, vattna en pappershandduk noggrant och placera den över toppen av glasyren i skålen. Det är väldigt viktigt att hålla isen täckt! På samma sätt, om du använder en konditorivaror och rörledningar med isningen, vrid bakstyckets bakre ände tätt och linda en våt pappershandduk runt spetsen när den inte används så att isen inte torkar i spetsen.
  5. Beroende på temperatur, fuktighet och mängd isbildning som används, bör royal icing härda inom 15 till 60 minuter av appliceringen. Kyl inte produkter med härdad kunglig glasyr, eftersom glasyren blir mjuk och klibbig.

Recept som använder Royal Icing:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 96
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)