Kansas City Ribsås

Detta är en rik, tjock tomatbaserad grillsåsrecept som ofta associeras dessa dagar som Kansas City Style. Du får den traditionella kombinationen av sött med en touch av värme i en mörk, rik sås. Känn dig fri att justera värmen genom att ändra mängden cayenne som krävs i receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Värm olja i en medellång kastrull. Tillsätt vitlök och koka över medium hög värme i 20 sekunder. Försök ditt bästa för att inte brinna vitlök. Tillsätt resterande ingredienser och reducera värme till medium. Smäll på lågt i 13-15 minuter tills det är förtjockat. Rör ibland. Titta på förbränning och minska värmen eller ta av brännaren, om det behövs.

2. Ta bort såsen från värme och låt svalna i 5 minuter före användning.

3. Förvara alla oanvända såser (som inte har kommit i kontakt med okokt kött) i en lufttät behållare i kylskåp i upp till vecka efter förberedelse.

4. Dubbel eller trippel receptet om du gör mer än fläskblad. Ställ lite åt sidan innan du använder på revben för en bordsås. Sås kan göras upp till en vecka i förväg och lagras enligt ovan. Värm upp såsen på kaminen eller i en mikrovågsugn. Använd inom 5 minuter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 68
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 154 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)