Gör Thai Chili Crab hemma

Har middaggäster du vill imponera? Ditt hus kommer att lukta gudomligt efter att ha lagat maträtten, och du kan bara bli förhöjd till gourmetkockstatus av dina middagskamrater. Antingen fryst eller färsk krabba (i skalet) kan användas - King Crab eller Snow Crab är både läckra, eller håll det enkelt och gör det med krabbaben. Denna maträtt är så bra, det är troligt att du alltid kommer i dina receptfiler - och gör det ofta!

Krabba Matlagningstips:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ställ en wok eller stekpanna över medelhög värme. Drizzle i 2 matskedar olja och virvla runt, lägg sedan till skalotor eller lök, vitlök, röd chili och galangal eller ingefära. Rörsteg 2 till 3 minuter, tillsätt ett stänk av vitt vin till pannan när den blir torr.
  2. Tillsätt kycklingbuljong, chili sås, ketchup (eller tomatsås), sojasås och fisksås. Rör om över medelhögt tills det kombineras. Sätt åt sidan tills krabba är kokt.
  1. Koka krabba med hjälp av någon av metoderna nedan. Lägg till kokad krabba i såsen. Använd 2 stora redskap, vrid försiktigt krabban i såsen till överdrag.
  2. Bryt ägget i en kopp och kombinera den med majsstärkelsen upplöst i vatten. Vispa med en gaffel.
  3. Tillsätt äggblandningen på pannan. Rör om att kombinera (såsen kommer att tjockna). Vrid värmen till låg, fortsätt att röra.
  4. Smaka test för salt och krydda, tillsätter mer fisksås om den inte är salt eller smakfull nog. Om du är för salt, lägg till en klämma av färsk limejuice. Om du är för kryddig, lägg till lite mer tomatsås (eller tomatjuice).
  5. För att servera, använd tång för att lyfta krabba ut ur pannan på en serveringsfat eller stor serveringsskål. Häll såsen över, och strö med grönlök. Servera med massor av thailändska jasmin-doftande ris och fingerdukar (du måste använda dina händer för att äta denna maträtt).

Att frysa krabban:

Att ånga krabban:

Placera krabba i en ångbåt, eller en kolander satt över en kruka med kokande vatten (du kan behöva bryta den i mindre bitar).

Ångad i 7 till 9 minuter. Var försiktig så att du inte överdammar, eller att krabben kommer att förlora sin ömhet.

Att baka krabban:

Tappa enkelt i tennfolie och baka vid 350 ° F i 7 till 9 minuter (undvik överbakning eller krabba blir gummiladdad).