Flamenco ägg recept

Huevos a la flamenca (flamenco ägg) är ett av de snyggaste spanska ägg recepten . Lätt att göra, det är en gammal och mycket traditionell spansk äggrätt, med många olika versioner, beroende på vilket område de kommer ifrån. Den enklaste versionen är bakade ägg med stewed tomater och paprika, medan andra versioner väljer att lägga till kött. Den här versionen av receptet innehåller både chorizo- och morcilla- korv, tillsammans med lök, vitlök, peppar och hemlagad tomatsås.

De stewed grönsakerna och köttet toppas med ett par ägg och bakas i ugnen i individuella lerretar. Om du föredrar att inte baka skålen kan du också steka ägget separat och placera det över kött och grönsaker. Topp med vitlökbrödsmulor ( migas ) och servera rörledningar varmt.

Medan det kan tyckas som en bra maträtt att servera till frukost, i Spanien skulle du aldrig hitta den på frukostbordet. Ägg i Spanien äts nästan uteslutande till lunch och middag - vilket innebär att du kan äta denna utsökta maträtt när som helst!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär chorizo ​​korv i tunna skivor. Skär morcilla korv i skivor ca 1/2 tum tjock.
  2. Hacka löken och skiv vitlöksklyftorna. Hacka paprika, ta bort membranet och fröna.
  3. Värm ugnen till 350 ° F.
  4. Värm ca 2 matskedar extra jungfruolja i en stor stekpanna med stor botten. Stek chorizo ​​och morcilla skivor. Ta bort och lägg åt sidan.
  5. I samma pan, sauté lök, vitlök och peppar. Tillsätt tomatsås, paprika och sherryvin och reducera.
  1. Dela lök- och pepparblandningen mellan fyra glas-, lera- eller keramiska ugnssäkra rätter. Ordna bitarna av chorizo ​​och morcilla korv på toppen i varje disk. Bryt två ägg på toppen av varje maträtt. Placera disken i den heta ugnen tills äggvita är kokta, ca 10-15 minuter.
  2. Medan ägg bakar, krossa inaktuellt bröd i små bitar eller smulor med en mortel och pestle eller matberedare . Skala en vitlöksklyfta. Värm samma stekpanna och lägg till 1 till 2 mer matskedar olivolja. Tillsätt vitlöksklyftor till olja och steka utan att brinna vitlöket. Ta bort vitlök. Tillsätt brödsmulorna i pannan och rör om och smaka brödmjölken snabbt. Ta bort smulor från pannan och lägg i en skål.
  3. När ägg är kokta, ta bort från ugnen och strö krydda brödsmulor över varje maträtt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 553
Totalt fett 31 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 254 mg
Natrium 577 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 7 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)