Easy Candy Cane Popcorn För Jul

Candy cane popcorn är ett botemedel mot julmunchiesna! Popcorn är belagd i vit choklad och krossad godisrottor för en söt, minty behandla som är en perfekt festmat eller ätlig presentidé.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Täck ett bakplåt med folie eller vaxat papper och lägg åt sidan. Poppa popcornen i mikrovågsugnen, häll den sedan i en stor skål och separera ut några obehandlade kärnor.
  2. Vik upp godisrören och placera dem i en matberedare. Pulsa på / av flera gånger i 5-10 sekunder var och en tills karna är fina krossade, med bara några större delar kvar. Alternativt kan du placera godisrören i en stor Ziploc väska och täta tätt. Använd en rullpinne för att rulla / krossa godisröret tills de är finmalda.
  1. Smält den vita choklad i en liten mikrovågssäker skål och rör om tills den är jämn. Tillsätt ca 1/3 kopp krossade godisrör till vit choklad och rör dem in.
  2. Häll den vita chokladen över popcornen i skålen och rör om att belägga popcornen med choklad. Skrapa popcornen på bakplåten och sprida den i ett jämnt lager för att kyla.
  3. Medan den vita choklad fortfarande är våt, strö de resterande godisrörbitarna över toppen av popcornen.
  4. Låt popcornen ställa vid rumstemperatur tills den vita choklad är fast. Bryt popcornen upp i små bitar och servera sedan.

Candy cane popcorn kan hållas i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka. Beroende på fuktigheten i din plats kan det börja bli vanakt efter flera dagar.