Oxtail Stew i Red Wine Recept

Detta recept på oxtail gryta i rött vin anpassas från "The New Soup Book" av The Culinary Institute of America (Lebhar-Friedman Books). Östeuropéer älskar oxtails och denna läckra gryta serveras med förtjockade panjuicer och rostad potatis eller potatismos fyller räkningen. På polska kallas detta gulasz ogonowa , och på ungerska är det tejfölös ököruszály . Jämför det här med en oxsticksavssoppa .

Oxtails kommer faktiskt från svansen av nötkreatur. Vid en tidpunkt kom oxtails faktiskt från oxar och äta dem är bara en del av näsa till svans som äter så vanligt bland östeuropeiska kockar. I dag betraktas oxtails som gourmetmat. Samma sak gäller fläskmag , en gång förvandlad till korvkvarnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smaka årigt oxtappar med salt och peppar. I en stor nederländsk ugn eller gryta, värm olja på hög värme tills det skummer. Tillsätt oxtappar i ett enda skikt till het olja, arbeta i partier om det behövs, och smörj oxtavarorna tills de är bruna på alla sidor, ca 10 minuter. Ta bort oxtails med tang på en tallrik (lämnar oljan bakom). Täck oxtails löst och lägg åt sidan.
  2. Återgå holländsk ugn till hög värme tills oljeskimmare. Tillsätt lök, purjolök och vitlök och sautar, rör om så småningom tills guldbrun, ca 15 minuter. Tillsätt tomater och laga koka tills det fördjupas i färg och luktar sött ungefär 2 minuter.
  1. Tillsätt sherry vinäger och honung. Rör tills honung är upplöst. Returnera oxtappar och eventuella juicer till den nederländska ugnen, rör försiktigt med en träsked. Tillsätt rött vin och tillräckligt med buljong för att täcka. Koka upp, minska värmen och tillsätt en bukett garni gjord genom att knyta persilja, timjan och laurbladet i ostklaff med slaktkärl. Täck och låt sjuda över mycket låg värme tills köttet nästan faller av benet, ca 2 till 3 timmar.
  2. Överför oxtails till en uppvärmd serveringsskål och håll varm. Ta bort och kassera buketten garni. Återgå holländsk ugn till värme. Skumma av fett och olja från ytan av panjuicer och låt dem simma över medelhög värme tills juicerna har förtjockat något i ca 5 minuter. Smaka på med sherry vinäger, salt och peppar. Häll sås över oxstickor och servera omedelbart med rostad potatis.

Källa: Anpassad från "The New Soup Book" av The Culinary Institute of America (Lebhar-Friedman Books, 2009)

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 676
Totalt fett 33 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 185 mg
Natrium 604 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)