Vad är spanska Chorizo?

Chorizo är en fläskkorv som har många olika sorter och äts över hela Spanien. De flesta chorizo som du skulle köpa i butiker har botats, men "färsk" chorizo , som är mjukare, är också tillgänglig. Chorizo görs genom att hugga eller mala fläsk och "marinera" den i kryddor. Spansk paprika (sött eller spicey) är kryddan som ger chorizo sin karaktäristiska smak och skiljer den från andra korv.

Höljet av chorizoen är vanligtvis tillverkat av fläsk om det görs hemma.

Chorizo kan skivas och ätas ensam eller med crusty franskstilbröd eller kan stekas. Det är mycket vanligt att använda det som en ingrediens i andra rätter, såsom grytor och soppor.

Här i USA är många människor bekanta med den mexikanska eller karibiska chorizoen , som båda skiljer sig mycket från den spanska chorizoen i både smak, konsistens och utseende. Mexikanska eller Karibiska sorter kan inte användas som ersättare för spanska chorizo ​​i spanska recept. Om du behöver en ersättare, försök använda portugisiska Linguica korv, vilket i allmänhet väldigt liknar spansk chorizo.

La Matanza - Under den sena hösten och vintern reser många familjer från storstäderna till städerna från vilka de kommer och samlas för matanza eller slakt av grisarna. Om de inte har tagit upp svin själva, kommer de att köpa en gris från en lokal bondgård och slakta den.

Hela familjen kommer vanligtvis in i lagen från de små barnen till morföräldrarna. De tillbringar veckoslutet, slaktar, matlagning och fyllning korv , med kvinnorna gör det mesta av köksarbetet i stora kärl eller badkar, eftersom en vuxen gris kan tjäna hundratals pund och producerar mycket kött!

Det är inte allt arbete och inget spel. Bota , (fårskinnsäck för att bära vin) eller porrón (glasvinkarafe med en lång tud) passerar runt. Grannarna och den utökade familjen samlas för att smaka den senaste årgången från farbror Josés källare eller morfarens åldrade parti örtvätska. När chorizoen har fyllts i höljen delar familjen vanligtvis upp korven och den hängs för att torka och bota.

Prova dessa enkla tapasrecept med Jamón, Queso y Chorizo - skinka, ost och Chorizo ​​på bröd och Tortilla Espanola - Spanska Omelettrecept, inklusive en variation med spanska Chorizo.