Paprika Förvaring och matlagningstips

Värme minskar paprika färg och smak

Paprika Förvaring

Paprika bör förvaras i en lufttät behållare på en sval, mörk plats, helst kylskåpet. Istället för paprika i en glasflaska, välj den i tennet som skyddar innehållet från skadligt ljus.

Som med de flesta markerade kryddor, kommer paprika att förlora sin smak och styrka med ålder. Använd det eller ersätt det inom sex månader för bästa resultat.

Paprika Matlagningstips

Den rika färgen på paprika förbättrar inte bara matens visuella överklagande, men det kan också användas som ett viktigt smakämne som i goulash eller kycklingprikashash .Var medveten om att när ungerska paprikan specificeras i ett recept, måste du hitta en mild, söt sort, helst importerad. Spansk paprika ger generellt en mycket spicier värme till mat. Var noga med att kontrollera etiketter så att du får antingen den "söta" (milda) eller "heta" typen du önskar.

Men även etiketter kan vara förvirrande. Till exempel är den ungerska "rosen" eller "söta rosen" sorten bestämt kryddig till gommen, men inte lika het som cayenne.

Paprika går bra med bara en smaklig mat, inklusive ägg, kött, gryta, fisk, skaldjur, soppa, kyckling, kokt och ångad grönsaker och ris.

För de flesta recepten tillsätts paprikan nära slutet av tillagningsprocessen, eftersom värmen minskar både färg och smak.

Min receptuppsättning innehåller främst recept som använder minst en tesked paprika och vanligtvis mycket mer. Om du är blyg om att börja med så stora mängder, försök lite mindre till att börja med.

Välj sött eller varmt för att passa din smak eller kombinera de två. Min insats är att du snart kommer att gå igenom en bläck av paprika en månad.

Mer om Paprika och Paprika Recept:

• Matlagningstips för paprika
• Paprika och hälsa
• Paprika Historia
Paprika Recept

kokböcker