Lamb Sliders Med Creamy Yoghurtsås

När skjutreglage brast på restaurangmenyer var de i allmänhet hamburgare i vanligt stil, bara mycket mindre - ett välkommet val eftersom restaurang hamburgare har blivit så stora att du vanligtvis behöver en låda i slutet av måltiden. Dessa reglage, som vanligtvis serveras i två eller tre år, låter dig styra portioner medan du fortfarande får den burgerfixaren.

Efter att burgerskyttarna träffade A-listan expanderade restauranger och middagar deras alternativ, med grillat nötkött eller fläsk, grillad kyckling, grillad kyckling, kyckling sallad, tonfisk sallad, skinka och ost ... nästan allt som kunde vara en vanlig storlek smörgås.

Sliders är enkla att göra hemma: Allt du behöver är vanliga smörgåsredienser och småstorbröd. Middagsrullar, dollarrullar eller mini-hamburgerbröd alla gör tricket.

Lammskyttarna är ett oslagbart val, gjorda mer med yoghurtsås. Detta recept för lammskytten är anpassat från "Sunday Night Football Cookbook" och skulle göra ett originalt mellanmål för din nästa pigskinsfest. Lammskyttarna med en ljus, krämig gurka-yoghurt sås tar idén till en ojämn nivå. Om du serverar lammskyttarna på en fest, gör du några vanliga hamburgerskyttar för dem i folkmassan som inte är lammälskare, bara för att hålla alla lyckliga.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör såsen

  1. I en liten skål kombinerar du yoghurt i grekisk stil, 1 1/2 tsk skivad vitlök, gurka, 1 matsked olivolja, citronsaft, persilja, peppar och salt. Kyl tills det behövs.

Gör Lamb Burgers

  1. I en stor skål kombinerar du lammet, fläskfett, 2 matskedar malet vitlök, 2 tsk salt och 2 tesked krackad peppar.
  2. Formulera blandningen i 8 till 10 små, smala patties.
  3. Värm en gjutjärnspanna över hög värme och borsta med olivoljan. Tillsätt lamm burgare och laga i ca 2 till 3 minuter på varje sida för medium.
  1. Smaka rost på rullarna på grillen, smörj sedan en lammburger i varje och sprid den med tzatziki-såsen. Servera omedelbart.

ackompanjemang

Om du tjänar lammskyttarna på ett fotbollsklubbsparti, gör resten av din typiska buffémat till goda sidor. Om du tjänar skjutreglagen som en måltid, rinner en av de vanliga misstänkta på menyn: pasta sallad, potatisallad, chips eller pommes frites. Om du letar efter ett helt friskt val, gå till en grönsallad sallad som grekisk sallad, som innehåller gurka, en trevlig nicka till tzatziki såsen på reglagen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 240
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 543 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)