Veganskan-Bake Key Lime Pie Recept

Nyckelkalk s är kända för sin supertartade och bittera smak. När den används för att göra en Key Lime Pie , möts Pucker från Lime Juice med en krämig konsistens och crunch av Graham Cracker skorpa. Denna version av Key Limestone Pie är också mjölkfri och äggfri. Det är så mycket hälsosammare än traditionell Key Limestone Pie, som använder sötad kondenserad mjölk, men ändå lika tillfredsställande. Användningen av silkes tofu garanterar att kakans välkända konsistens upprätthålls, trots att den är mjölkfri och inte bakar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered den mjölkfria Graham crackerskorpan , baka skorpan i en 9 "pajplatta. Låt skorpan svalna helt.
  2. I en mixer, kombinera tofu, lime juice, zest (om du använder), socker, salt och majsstärkelse.
  3. Process i flera minuter, eller tills den är jämn och tjock.
  4. Häll i den beredda pajskskorpen och lägg i frysen i minst 2 timmar, eller tills det är fast.
  5. Servera från frysen, garnering med lime wedges om så önskas.

Ingrediensbyte och matlagningstips

Om du vill lägga till något extra till detta vegansktrecept, överväg att lägga till en vegansk maräng. Överraskande, saltlösningen från en burk kikärter, även kallad aquafaba, tillsammans med vanilj extrakt, socker och grädde av tartar, är allt du behöver för att göra det. Täck din paj med detta och inte bara kommer ingen att tro att det är vegan, men presentationen ser bara lite snygg ut när meringue läggs till.

Ett annat unikt sätt att betjäna din Key Lime Pie är i individuella portioner. Det är väldigt viktigt att inga bakpannor inte skärs för tidigt eller fyllningen kommer att spilla ut. För att undvika denna faux pas, gör enskilda portioner som inte behöver skäras. Små phyllo koppar kommer att göra denna vegan Key lime pie i bite-size mini-tarts för aptitretare. Dessa kan också serveras på en tallrik vid middagspartier. Ett annat sätt att betjäna dem individuellt är i parfait koppar. I stället för att behöva en graham cracker skorpa, skulle du krumma Graham crackers mellan Key Limestone Pie fyllning och topp med en skiva färsk kalk. Cupcake burkar kan också hjälpa dig att skapa individuella portioner av Key Lime Pie. Blanda enkelt graham crackerskorpan, lägg till botten av cupcake-tennet och tillsätt Key Limestone-fyllningen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 237
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 22 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 2 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)