Denna klassiska thailändska kycklingfisk ris är enkel men smaklig

Det här enkla men ändå gott receptet för kycklingfris ris kommer att glädja alla på bordet med sina livfulla smaker. Det är lätt att göra hemma och rivaler det stekt riset du skulle få på din favoritasiatiska restaurang. Om du råkar ha kvar ris, gör detta stekt risrecept det perfekta sättet att använda det. men även nyfrisat ris fungerar bra när det stekas på rätt sätt och med rätt såser.

Detta recept kommer att lära dig hur man gör just det, så ditt stekt ris smakar så lätt och smakfullt som möjligt. Skålen innehåller också grönsaker (svamp och ärtor) och fylls med vårlök, vilket ger ett nytt och ljust utseende. Några traditionella thailändsk mat fans hävdar att stekt ris inklusive sojasaus inte är autentiskt thailändsk men mer som en kinesisk stekpanna medan andra thailändska kockar, inklusive kockbokförfattare, inkluderar ingrediensen utan ursäkt. Oavsett om du vill använda eller inte är det upp till dig. Servera med thailändsk chilisås på sidan för dem som gillar det extra kryddigt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder kvarvarande kallt ris, drizzle en tesked eller två oljor på fingrarna och arbeta genom riset, separera klumparna tillbaka i korn.
  2. Placera hackad kyckling i en skål och tillsätt sojasås . Rör om och sätt åt sidan. Kombinera alla ingredienserna för stekfrysås tillsammans i en kopp. Avsätta.
  3. Värm en wok eller stor stekpanna över hög eller medelhög värme. Drizzle i 2 matskedar olja och virvla runt, lägg sedan till de vita delarna av vårlöket plus vitlök och chili. Rörsteg 1 minut, tillsätt sedan kycklingen. Rörsteg 2 till 3 minuter, eller tills kyckling blir jämnt ogenomskinlig.
  1. Tillsätt svamp och selleri och rör stek 2 till 3 minuter tills allt är kokt genom (selleri borde vara lite crunchy). Om din wok eller panna blir för torr, lägg till lite mer olja eller 1 till 2 msk kycklingmassa.
  2. Håll värmen hög, tillsätt riset. Rörsteg med en spatel eller annan platt redskap för att lyfta och svänga försiktigt riset. Börja gradvis tillsätt omrör-frussås, 1 till 2 matskedar i taget. Fortsätt rostning 6 till 10 minuter, eller tills hela såsen har lagts till.
  3. Tillsätt frysta ärter och rör om att införlivas. Tryck sedan allt åt sidan för att avslöja pannans mitt. Spricka i ägget och rör om steket snabbt. Fortsätt att steka ihop allt över hög värme 2 minuter eller tills riset är lätt och lätt faller i separata korn.
  4. Ta bort från värme och smakprov, tillsätt lite mer fisksås tills önskad smak uppnås. Om du är för salt, lägg till en klämma av limejuice. Top med reserverad grönlök. För dem som gillar det extra kryddig, servera med thailändsk chili sås på sidan.

Matlagningstips för Fried Rice

Även om stekpannan ser enkelt ut, finns det några tips i åtanke så att du inte slutar med en bränd eller ojämnt lagad maträtt. Non-stick kokkärl gör det lättare att steka, eftersom det finns mer fukt i pannan. Om du inte har en pinne kan pannan bli för torr, speciellt efter stekning av ägget. Att lägga lite olja kan hjälpa till - tryck bara in ingredienserna åt sidan och drizzle lite i botten av din panna, fortsätt sedan stekning. Detta kommer också att ge ditt stekt ris en restaurang som ser "skina" när den serveras.

Undvik att lägga till några lager eller andra vätskor när du steker riset, eller ditt ris blir för tungt och klumpigt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1338
Totalt fett 30 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 157 mg
Natrium 2,012 mg
kolhydrater 208 g
Kostfiber 10 g
Protein 57 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)