Ukrainska Meatless Beet Soup (Borshch) Recept

Ukrainska köttfärssoppa eller borshch har lite tomatpasta i den förutom kål, lök och andra grönsaker.

Denna köttfria version av ukrainska betesoppa serveras på snabba dagar och på julafton när den är en del av den traditionella svinatvechiren eller svyatvechiren , en traditionell 12-rättersmad.

En kolach eller ett flätat, ringformat bröd, symboliskt för evigheten och livet, tjänar som ett mittenverk för måltiden, men äts inte till 25 december eftersom det innehåller ägg som inte ätas under Advent.

Här är ett större foto av ukrainska köttfärssoppa eller Borshch.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka 3 röda rödbetor i kokande vatten tills skinnen glider lätt. Placera i kallt vatten och, när det är tillräckligt kallt att hantera, skalla. Skär betor i tunna remsor och lägg åt sidan.
  2. Under tiden, i en värmebeständig skål, häll tillräckligt med kokande vatten för att täcka över 1/2 kopp torkade svampar och låt suga i 1 timme. Avlägsna försiktigt från blötläggningsvätska för att inte störa grisen på botten av skålen och hugga. Strain blötlägger vätska och reserveras.
  1. I en sopppanna, sauté 1 stor tärnad lök i 2 matskedar olja tills genomskinligt. Tillsätt 2 kryddnejlika vitlök och sauté 1 minut längre. Tillsätt 1 stor skalad och tärad gulrot, 1 stor skalad och tärad potatis (om den används), 1/2 skalad och julig persilja rot , 1 tärad selleri revben, 3 svarta pepparkorn, hackade tömda svampar, ansträngd svampvätska, skalade betor och 8 koppar vatten. Koka upp. Minska värmen och simma tills grönsaker är al dente . Tillsätt 1/2 krossad kål och koka tills det är ömt.
  2. Tillsätt 2 msk bete kvas eller vitvinäger eller citronsaft för att ge soppen sin karaktäristiska sura smak, 2 msk tomatpasta, 1 msk hackad dill, 1/2 kopp kokta vita bönor (om du använder) och salt och peppar efter smak. Koka 5 minuter längre och servera varmt med gräddfil och dillgarnering. Det är traditionellt att servera mjuka vita rullar ( bulochky ) med vitlökolja på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 350
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 265 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 17 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)