Chicken Pad Thai Recept

En snabbare, lättare version av Pad Thai , det här läckra receptet gör att du behöver mer. Nyckeln till perfekt Pad Thai är i matlagningen (eller "inte" matlagningen) av nudlarna - lära sig att få dem snyggt perfekt med detta recept. Inkluderat är en enkel, men autentisk pad thai sås som är snygg och lite kryddig. När det är allt satt ihop, hittar du att det inte finns en nudlarrätt bättre än världsberömda pad Thai!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gör Pad Thai Sauce genom att kombinera såsingredienser tillsammans i en kopp. Rör väl för att lösa tamarind och brunt socker. Smakstest för en fin balans mellan söt och surt. Lägg till mer socker om det är för surt eller mer tamarind om det är för sött.
  2. Ta en stor kruka med vatten för att koka och dunk i risnudlar. Rör för att separera. Bara laga tills de är mjuka nog för att ätas, men bara knappt: fortfarande fast och lite "crunchy" (de kommer att sluta laga senare i pannan). Töm nudlarna och skölj det väl med kallt vatten för att förhindra att du sticker. Avsätta.
  1. Placera kycklingskivor i en liten skål. Rör om majsstärkelsen och sojasås och häll över kyckling. Rör om och sätt åt sidan.
  2. Värm upp en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt 1 till 2 matskedar olja plus vitlök och malet chili, om du använder. Rör stek tills duftande (30 sekunder). Lägg till marinerad kyckling. När wok / panna blir torr, lägg till kycklingmälden. Rörsteg 5 till 7 minuter tills kyckling kokas.
  3. Tillsätt nudlar och häll Pad Thai sås över. Använd två redskap, använd en mild "lift and turn" -metod för att steka nudlar (som att slänga en sallad ). Rör på så sätt 5 minuter, eller tills nudlarna är tajda "al dente". Om du hittar din panna torr, lägg lite mer olja.
  4. Lägg bönspiror och fortsätt stek 1 minut eller tills nudlarna är kokta. Nudlar är gjort till perfektion när de smakar snyggt och lite klibbigt. Smaksprövning för kryddor, tillsätter mer fisksås tills önskad smak uppnås (du kan lägga till upp till 1 msk fisksås).
  5. Topp med generösa sprinklingar av färsk koriander, grön lök och krossad / hackad nötter. Lägg till färska lime kilar som ska pressas över innan du äter, och om så önskas, servera med Nam Prik Pao Chili sås (hemlagad recept) på sidan.

Pad Thai Tips: För ännu mer smak gör jag ofta en dubbel sats av pad Thai saus. Sedan, när jag stekar nudlarna, lägger jag till mer sås tills jag är nöjd med smaken (jag lägger till extra fisksås). Eventuell kvarvarande sås kan förvaras i kylskåp i upp till 3 veckor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1197
Totalt fett 48 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 4 766 mg
kolhydrater 110 g
Kostfiber 7 g
Protein 89 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)