Krämig pasta med kyckling och asparges

Denna krämiga pasta med kyckling och sparris recept är glutenfri, mjölkfri, sojafri och så bra. Perfekt för nattmåltider, serverar detta recept fyra till sex och är beredd på under 30 minuter. Känn dig fri att lägga till i andra grönsaker som är säsong. Lägga till en handfull broccolifloretter med asparges eller några soltorkade tomater fyllda i olivolja är andra sätt att lägga till färg och smak på denna enkla maträtt.

Medan detta recept är avsett att vara en mjölkfri och sojafri maträtt , för personer som inte är allergiska mot soja, kan du ersätta mandelmjölk med sojamjölk eller annat mjölkalternativ som inte är mjölk .

Som med något recept som är avsett för personer med allergier, var noga med att läsa ingrediensetiketterna på alla behandlade ingredienser som används i receptet för att se till att det inte finns några mejeri- eller glutenadditiver eller ingredienser.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med saltat vatten till koka. Koka glutenfria bruna risnudlar tills al dente, enligt tillverkarens instruktioner. När nudlar är nästan nästan färdiga, sänk ner värmen till medium och tillsätt aspargespjäxorna. Koka tills det är mjukt och ljust grönt, ca 2-3 minuter. Töm pasta och sparris och lägg åt sidan.
  2. Förbered kycklingen. I en liten skål eller kopp, kombinera den torkade timjan, salt och peppar. Lätt täcka en tung, stor non-stick pan med matlagningsspray och värma över medelhög värme. Gnugga kycklingbrösten på alla sidor med kryddblandningen och sätt kycklingbrösten på pannan. Koka i 3-4 minuter på varje sida, eller tills bröstet är gyllenbrunt på båda sidor. Ta bort pannan från värme och överför kycklingen till ett skärbräda.
  1. Klipp kycklingbrösten i längdriktningen i ca 1-2 tum tjocka, sätt tillbaka bitarna på pannan och sätt tillbaka pannan till värmen. Koka tills bitarna bara kokas igenom, bara 2-3 minuter. Lägg till kycklingbitarna till pasta-asparges-blandningen och ställ in Gör såsen. I en liten kopp eller skål, rör om majsstärkelsen och vattnet tills det är smalt. Sätt i sidan. I samma pan användes du med att laga kycklingen, kombinera kokosmjölken, mandelmjölk , näringsjäst, salt, citronpeper, vitlök och lökpulver över medelhög värme. Rör om ingredienserna tills de kombineras. Koka, rör om ofta tills ånga bara börjar stiga från vätskans yta, ca 3-5 tillsätt majsstärkelseblandningen och rör om för att införliva. Ställ ständigt från denna punkt, koka tills blandningen bara vingar att tjockna och tillsätt mer mandelmjölk om det behövs. Ta bort pannan från värme.
  2. Tillsätt pasta, sparris, kyckling och spenat till pannan, rör om jämnt att klä pastaen med såsen. Del pastaen på plattor, drizzling någon extra sås ovanpå varje av portionerna. Servera omedelbart med havssalt och nymalet peppar efter smak.