Coleslaw Recept

Denna klassiska coleslaw recept är krämig och smidig med precis rätt mängd sötma. Du kan lägga senap eller pepparrot för att ge det lite mer av en spark.

Om du gillar coleslaw som är halvgrönkål och halv rödkål , kan du förbereda receptet utan modifikation. Annars kan du använda 1½ huvuden av grönkål och halv huvudet av rött. Du hamnar med två halva huvuden av varje vänster. Du kan använda dem i en stek eller något senare.

Annars kan du helt enkelt fördubbla receptet och använda två huvud av grönt och ett av rött. Min erfarenhet av denna koleslaw är att du inte kan ha för mycket.

Se även: Hur man gör kärnmjölk

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort eventuella visade yttre löv från kålen. Kvartal kålen, skär ut sina kärnor och smutsa sedan dem. Du vill ha ca åtta koppar kål totalt, halvgrön och halv röd. Du kanske inte använder alla båda huvuden.
  2. I en stor rostfritt stål eller glasskål, vispa ihop majonnäs, ättika, gräddfil eller kärnmjölk, valfri senap eller pepparrot, och socker- och selleri-saltet.
  3. Tillsätt strimlad kål , morötter och lök. Blanda väl tills grönsakerna är jämnt belagda med förbandet.
  1. Smaka med salt och vitpeppar. Justera smakämnet med mer vinäger om det är för sött eller mer socker om det är för tårt. Du kan också anpassa krämigheten med mer gräddfil eller kärnmjölk om du vill.
  2. Kyl i minst en timme, upp till fyra timmar innan du serverar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 254
Totalt fett 16 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 503 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 9 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)