Hur man förbereder och använder pepparrot

I kulinariska konster är pepparrot en kryddblandning gjord av den stora, vita roten av pepparrotplantan, som är i samma familj som senap och wasabi.

Gör tillagad pepparrot

Pepparrot har en skarp, bittande smak och kan faktiskt bränna bihålorna. Den är beredd genom att peeling roten och sedan gitter den och blanda den med ättika. I denna enkla form kan beredd pepparrot användas som konditor, som en ingrediens i cocktails, salladsdressingar och mycket mer.

Men eftersom det inte alltid är möjligt att få fräsch pepparrot (och hur mycket av det kan du verkligen använda?), Kan du också göra beredd pepparrot med pepparrotpulver.

Pepparrotpulver är ett krydda som gjorts genom att torka roten och sedan slipa den i ett pulver. Att göra tillagad pepparrot från pulveret handlar helt enkelt om att kombinera den med vatten och ättika eller citronsaft.

Men som med alla pulverformiga kryddor kommer det att börja förlora sin oomph om några månader. Vissa livsmedelsbutiker har bulkspice sektioner där du kan köpa så lite eller så mycket av ett krydda som du behöver. Så köp i små mängder så att den blir färsk.

Används för pepparrot

Ryska dressing , en av de viktigaste ingredienserna i min berömda corned beef sandwich , är gjord med beredd pepparrot, liksom den traditionella Bloody Mary-cocktailen.

Riven pepparrotrot blir snabbt bitter om den inte är blandad med ättika, men när den är färdig så kan pepparrot lagras i kylskåpet i flera månader.

Observera att tillagad pepparrot inte är samma som pepparrotsås . Pepparrot sås är beredd pepparrot som har fått kräm, sur grädde eller majonnäs tillsatt, vilket gör det mjukt och creamier. Pepparrotsås serveras ofta med rostad prime rib , som är en av de mest lyxiga köttbullarna i universum.