Bevarade hela Kumquats - Recept

Kumquats är en citrusfrukter som är i säsong på vintern på de flesta ställena. De ser ut som miniatyr, avlånga apelsiner, och varje del av dem är ätbart förutom frön. Faktum är att peeling är den mest smakrika och aromatiska delen av kumquats.

Servera bevarade kumquater tillsammans med kaffe eller desserter, eller i botten av ett glas champagne. De är också fantastiska doppade i smält choklad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta kumquatfrukterna. Använd en paringskniv för att skära ut en tunn skiva av stamänden av varje frukt (det är slutet med den vita runda knuten).
  2. Pierce varje kumquat två gånger med en tandpetare.
  3. Sätt de färdiga kumquaten i en kruka och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka dem. Låt kumquaten och vattnet koka över hög värme. Koka i 2 minuter. Dränera i en kolander.
  4. Återvänd kumquatsna till grytan och täck dem igen med vatten. Återställ krukan över hög värme och koka frukten i 2 minuter före tömning. Upprepa hela proceduren för totalt tre 2-minuters kokar.
  1. Efter att kumquaten har dränerat i kolven för tredje gången, returnera dem till potten. Tillsätt socker, vatten, kanelsticka, kardemomskallor och kryddnejlika. Koka över medelvärme, omrör hela tiden tills sockret är helt upplöst.
  2. Höj värmen till hög och sätt ingredienserna till en hel koka. Minska värmen så att blandningen försiktigt simmar och koka i 30 minuter mer. Det borde finnas bubblor som ständigt stiger till vätskans yta, men frukterna borde inte kraftfullt studsa in i varandra.
  3. Ta bort potten från värmen. Sked kumquatsna i rena burkburkar (det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för detta recept eftersom de kommer att behandlas i 10 minuter). Lämna 1 tum av huvudutrymmet.
  4. När du har överfört all frukt till burkarna, sked sirapen från potten över frukten. Kumquatsna bör vara helt täckta av sirap, men det ska fortfarande finnas minst en halv tum av huvudutrymmet mellan ytan på maten och kanten av burkarna.
  5. Torka krukans fälgar rent med en fuktig trasa eller pappershandduk. Skruva på canningslocket och bearbeta i ett kokande vattenbad i 10 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 402
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 104 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)