Hur man gör en vattenmelon smoothie Creamy och rik

Vattenmelon smoothies är lite annorlunda än andra frukt smoothies eftersom vattenmelon har en extremt hög vattenhalt. Om du inte vet hur man gör en vattenmelon smoothie korrekt kan det resultera i en vattnig smoothie med liten smak.

Hur man gör en vattenmelon smoothie: Förberedelser Tips

För att bekämpa det vattniga smoothieproblemet förfrysar vi vattenmelon för detta recept. Du kan göra denna smoothie med färsk vattenmelon och krossad is istället, men det kommer att ha en juiceliknande konsistens, inte som en milkshakeliknande konsistens, som de flesta föredrar.

När du väljer din vattenmelon, leta efter en fröslös mängd för att göra ditt liv enklare. Om du inte kan hitta fröslös vattenmelon, ta dig tid att plocka ut frön innan du fryser frukten. När du börjar med skärningen av din vattenmelon, gör bort med skalen helt och skär köttet i små bitar - ju mindre bitarna desto lättare är det att blanda denna vattenmelon smoothie.

Servera smoothies i kylda glasögon . För garnering, placera några kilor vattenmelon åt sidan när du skär din vattenmelon. En kvist färsk mynta kommer att lägga till en vacker pop grön när du är redo att servera.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Klipp vattenmelon i små bitar. Se till att vattenmelonsbitar är ganska små - ca 1/2 tum för att göra bitar lättare att smälta in i smoothie.
  2. Rikta ett kakan med vaxat papper. Placera sötskuren vattenmelon på kakan och lämna utrymme mellan bitarna. Skydda med plastfolie.
  3. Frys 1 timme. Eller om du förbereder vattenmelonen i förväg för smoothies senare i veckan, överför du till en plastpåse och frysa tills den är klar att användas.
  1. Placera frysta vattenmelonbitar i en Vita-Mix Blender (jämför priser) eller en vanlig blender.
  2. Topp med mjölk, yoghurt, sedan lönnsirap. Blanda tills slät.
  3. Servera omedelbart vattenmelon smoothies med kylda glasögon. Garnera med en kil med vattenmelon och färsk mynta, om så önskas.

Snabb rengöring Tips: Spola snabbt ut din smutsiga mixer så att du kan använda kranen. Fyll sedan mixern halvvägs med varmt vatten och lite mattvål. Återför bländaren till basen och sätt den på hög i 20 sekunder. Skölj noggrant med vatten och du är klar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 938
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 109 mg
kolhydrater 217 g
Kostfiber 10 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)