4 sätt att göra din egen kärnmjölk

Två metoder om du behöver det just nu och två om du kan vänta 24 timmar

Det finns ungefär fyra olika sätt att göra din egen kärnmjölk, och den bästa metoden för dig kommer att bero på vad du behöver det för, och hur snart du behöver det.

Med de två första metoderna som beskrivs nedan kan du skapa din egen kärnmjölk om 10 minuter eller mindre. De andra två metoderna tar längre tid.

Om du vill göra en äkta odlad kärnmjölk, vilket är vad du köper i affären, tar det ungefär 24 timmar, och du måste börja med antingen en aktiv kärnmjölkkultur eller en kopp kultiverad kärnmjölk.

Men om jag hade kärnmjölk, skulle jag inte behöva göra min egen kärnmjölk!

Ganska rätt. Så om du tittar på ett recept som kräver kärnmjölk, och du behöver lite kärnmjölk just nu finns det ett par saker du kan göra.

Den främsta anledningen till att ett recept kommer att kräva kärnmjölk, förutom syrsmjölken och krämig tjocklek som kärnmjölken ger, är syran. Syran i kärnmjölken är en biprodukt av fermenteringsprocessen, och det aktiverar bakpulver eller bakpulver vilket gör att bröd eller muffins eller pannkakor stiger.

Om det här är vad du behöver, har du två tekniker att välja mellan.

Hur man gör kärnmjölk snabbt (metod nr 1):

Det här är en väldigt enkel metod. Lägg bara en matsked citronsaft eller ättika till en kopp mjölk och låt det sitta vid rumstemperatur i cirka tio minuter. Om du behöver mer än en kopp, behåll bara proportionerna samma. För två koppar, använd två koppar mjölk och två matskedar citronsaft eller ättika.

Som jag noterade kommer denna metod inte att ge dig en riktig odlad kärnmjölk, utan snarare surgjort kärnmjölk. Det betyder att du kan använda den i ett recept på kex eller pannkakor eller vad som helst och syran aktiverar bakpulvret eller bakpulver precis som det borde.

Hur man gör kärnmjölk snabbt (metod nr 2):

Också en väldigt lätt metod.

Ta bara ¾ kopp yoghurt eller gräddfil och torka ut det med ¼ kopp mjölk (eller rent vatten). Detta kommer att göra en kopp "kärnmjölk", men precis som den första metoden är det inte en riktig kärnmjölk, men det kommer att vara en lämplig ersättare i vilket recept som helst kallar för kärnmjölk.

Om du inte har bråttom, eller om du bara är intresserad av processen, är det två sätt att göra din egen odlade kärnmjölk. Till skillnad från de två metoder som beskrivs ovan, som helt enkelt innebär att man tillsätter en syra till mjölk och lät den störas, kommer de metoder som beskrivs nedan att ge dig sann, odlad kärnmjölk.

Hur man gör äkta odlad kärnmjölk (metod nr 3):

Det enklaste sättet att göra din egen odlade kärnmjölk är om du redan har lite odlad kärnmjölk till hands. Här är stegen:

  1. Börja med en ¾ kopp (6 oz.) Odlad kärnmjölk i en mycket ren glasmaskburk. Tillsätt 3 koppar helmjölk. Det hjälper om kärnmjölken är fräsch, eftersom de levande kärnmjölkkulturerna är mer aktiva i fräsch kärnmjölk.
  2. Torka burken tätt, ge det en bra skaka för att blanda allt ihop och låt det sitta vid rumstemperatur, som i ditt kök, i 24 timmar. Det ideala temperaturintervallet är 70-77 ° F. Upp på ditt kylskåp kan vara en bra plats.
  1. Efter 24 timmar har kärnmjölket förtjockats till var det kommer att belägga insidan av ett glas, och det ska ha en behaglig smakämne. Kyl för att kyla eller använd genast, och lagra i kylskåpet, där det kommer att behålla i flera veckor. Upprepa processen så ofta som du vill när du kommer ner till de sista 6-8 uns kärnmjölken.

Nyckeln här är förhållandet 4: 1. Du kan använda en kopp kärnmjölk och fyra koppar helmjölk, men det passar inte i en kvartskärl. Även om allt du har är två matskedar av kärnmjölk kvar i botten av en kartong, kan du lägga till fyra gram mjölk och sluta med fem uns kärnmjölk, och du kan bara fortsätta öka det från det genom att upprepa processen.

Eller du kan köpa en kvarts kärnmjölk och kombinera den med en gallon mjölk för att göra fem kvartar med kärnmjölk.

Det fina med den här metoden är att du kan fortsätta att upprepa processen och teoretiskt aldrig gå ur kärnmjölk igen. Men du måste se till att den kärnmjölk du använder som din starter är alltid fräsch.

Hur man gör äkta odlad kärnmjölk (metod nr 4):

Du kan köpa aktiva kärnmjölkodlingar, vanligtvis i frystorkad form och använda dem för att skapa din egen kärnmjölk, i grunden genom att kombinera kulturen med hela mjölken och låta den sitta i 12-24 timmar, ungefär som i metod nr 3 ovan. Precis som med metod nr 3 kan du fortsätta att upprepa den här metoden, med den sista lilla kärnmjölken för att starta nästa sats.

Se även: Vad är Crème Fraîche?