Truffled pommes frites

Trots att trufflade pommes frites har blivit något av en kontrovers (det har varit många debatter om smaken och om de faktiskt lever upp till den kulinariska hype), verkar det som dessa skönheter är här för att stanna.

Eftersom pommes frites i kombination med tryffelolja har en så stark smak, se till att du serverar dem tillsammans med mat som kan hålla sig själv. Ett uppenbart val är en biff. För ren njutning kan du självklart äta dem på egen hand.

Tricket att göra godis, jordnära - och billigt - tryfflad frites är att använda premiumkvalitativ tryffelolja. Lite går långt och du behöver bara några små droppar för att göra dina tryffelfries perfekt, så skimp inte på priset.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär potatisarna längs i smala remsor, ca 1/3 tum bredd.
  2. Blöt potatisarna i iskallt vatten i 1 timme, dränera och klappa helt torrt.
  3. Värm oljan i en frityrgryta eller djupspanna till 325 F och blanchera potatisen genom att steka dem i satser i 2 minuter. Töm pommes frites på färskt kökshanddukar eller pappershanddukar.
  4. Öka oljens värme till 375 F och koka sedan potatiserna för andra gången i satser i 1 1/2 minuter.
  1. Töm pommes frites på bakplåtar fodrade med färskt kökshanddukar eller pappershanddukar och del dem på portioner.
  2. Stänk dem med salt, drizzle tryffelolja över dem och servera omedelbart för maximal effekt. Truffelfransk frites saknar sig bra och kan mjukna ganska snabbt. För länge försvinner doften av tryffeln.
  3. Servera med en bra biff.

Göra och servera Perfect Truffled Pommes frites