Frukost Grits Recept

Grits är en mycket mångsidig maträtt. Serveras söt eller salig (tillbehör finns i ingrediensavsnittet), vi förbereder ofta denna maträtt för övernattningsgäster. Vissa väljer att göra en stor måltid med ägg och ost, medan andra gillar att lägga till smör, sirap, nötter och / eller sylt för en söt maträtt.

Hur som helst är det roligt att servera något som gör det möjligt för varje middag att uppfinna sin egen skapelse. Ibland tycker gästerna om att ha en skål med grillar garnerade med något sött, sedan gå till en mer tjock servering med ägg och ost.

Södra människor gillar att använda gammaldags eller stenjordgrisar. För en daglig frukost använder vi vanligtvis snabba gritsar, som är klara på några minuter, snarare än steniga eller gammaldags grits som tar upp till en timme att laga mat. För en lugn helgmåltid väljer vi alltid de steniga eller gammaldags gritsna som de är "den riktiga grejen" och mycket bättre.

I det här receptet antyder vi snabba (aldrig omedelbara) grits, eftersom de steniga och gammaldags griterna ofta är svåra att hitta utanför söder utan att beställa dem (vilket är säkert inte praktiskt för en sista minut måltid). De är också mycket finmalda och ger inte en bra konsistens.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta ihop de första 5 ingredienserna till en koka över medelhög värme i en tung kastrull.
  2. Långsamt tillsätt grisarna, omrör hela tiden tills den är jämn.
  3. Vrid värmen ner till medium låg, täckpanel och koka i ca 6 minuter, eller tills den är jämn, rör om flera gånger.
  4. Servera med några av dessa valfria garneringar och tillbehör: smör, kanel, russin, nötter, sirap, brunt socker, jordnötssmör, sylt, ost, stekt ägg, hackad skarp bacon och mjölk eller halv och en halv.

Kök Anteckningar

Vi rekommenderar att du gör mer grits än vad du behöver för frukost, sedan överför extra till en lätt oljad loafpanna. När du ställer, skiv grisarna och steka skivorna i lite smör tills det är guldbrunt. De är underbara ensamma som detta, eller kan serveras med en sås. Du kan faktiskt använda dessa kvarvarande grisskivor på samma sätt som du skulle använda polenta. Yum!

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 182
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 32 mg
Natrium 479 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)