Ryska julbröd (Krendel eller Krendl) Recept

Receptet på ryska julbröd eller krendel / krendl ger ett förtrollat ​​sött jästbröd fyllt med torkade frukter som lämnas vanligt eller lätt is eller alternativt dammas med konditorisocker eller ströts med grovt socker innan du bakar.

Vissa krendlar rullas som för en gelé och spolas sedan in i en rund form utan att formas i en nål. Men andra rullas helt enkelt som för en gelé och bakas som en cylinder utan att formas.

Medan kulich och paska är traditionella för påsk är krendel det föredragna julbrödet. Här är fler östeuropeiska julbröd recept och här är julbröd recept i hela världen .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra degen: I en stor skål eller stativblandare lös upp jäst i 3 matskedar socker och 3/4 kopp varm mjölk. Tillsätt 1/4 kopp smör, 1 1/2 tesked vanilj, salt, äggulor och 1 1/2 kopp mjöl. Använd paddlefästet, slå tills det är smidigt. Tillsätt tillräckligt med kvarvarande mjöl för att bilda en mjuk deg. Byt till degkroken och knä tills den är mjuk och elastisk, ca 6 minuter. Placera i en oljad skål, täck med oljad plastfolie och låt uppstå tills den fördubblas.
  1. Under tiden, för att fylla: I en stor kastrull, sätta smör, socker, pommes frites, päron, aprikoser, färskt äpple, torkat päron och vin eller juice till koka. Minska värmen och sjuda om 30 minuter eller tills frukt är öm och blandningen har förtjockats som sylt, omblandning ibland. Kall till rumstemperatur.
  2. När degen har stigit, slå ner den. På en lättmjölkad yta eller mellan ark av pergamentpapper, rulla in i en 32-tum-10 tum rektangel. Pensla med smält smör. Stänk kanel-sockerblandningen över smör. Sprid avkyld fruktfyllning till inom 1 tum kanter. Rulla upp från den 32-tums sidan som för en gelé. Knippa sömmen ihop för att försegla. Överför till ett pergamentfodrat bakplåt, sömsidan neråt. Formas till en formig form eller en spole. Skydda med smörj plastplast och låt stiga till nästan dubbelt, cirka 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 350 grader. Baka bröd i 45 minuter eller tills en direktläs termometer registrerar 190 grader. Medan brödet bakar, gör glasyren genom att kombinera i en liten skål konfektorns socker, citronsaft eller mjölk, vanilj eller mandelkstrakt och tillräckligt med vatten för att göra en jämn, rinnande glasyr.
  4. Ta bort krendeln från ugnen och låt svalna 10 minuter på ett trådstativ. Medan det fortfarande är lite varmt, glöder glasyr över toppen. Låt svalna helt innan det skivas och serveras.

Obs! Frysta de resterande äggvita eller prova ett av dessa kvarvarande äggvita recept .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 180
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 94 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)