Rabarber-Rosemary Daiquiri Recept

Strax från trädgården är Rabarber-Rosemary Daiquiri en rolig, ny vridning på den hemlagade Daiquiri . Det är perfekt för dessa vår- och sommardagar när rabarber är bäst. Cocktailen innehåller också rosmarin, som är en fantastisk följeslagare till den söta tårta smaken av rabarberjuice.

För att skapa denna drink finns det två saker du behöver göra i förväg: Gör den rosmarin sirap och rabarberjuice. Båda är mycket lätta att göra och kräver mycket lite tid i prep, men du vill lämna minst några timmar för att sakerna ska svalna och lösa sig.

Rosemary sirap receptet är snabbt och enkelt att göra och det är en fantastisk ingrediens att hålla hand om. Använd det för att söt citroner eller rensa läsk eller att lägga till en hint av rosmarin till andra cocktails.

När du har dessa prepped, är cocktailen lätt och det är en imponerande dryck att dela på sommarpartier .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med ett citronhjul, kvist rosmarin, eller båda.

Att göra friskt Rabarber Juice

För Rabarberjuice, om du har en Juicer med högre smak bör du vara helt klar. Rensa bara stjälkarna och saften borta (lite billigare juicers kommer att ha svårt med rabarber). För dem utan en juicer måste du göra det på det gammaldags sättet och tekniken ger dig nästan samma resultat.

Observera att rabarberjuice gillar att separera efter ca 20-30 minuter. Det är ofta bäst att låta det lösa sig och dra av det gula slammet för att få en ren, rosa rosa juice. Juicen är ett bra sätt att använda upp din överbrygga rabarber. Den blandar med andra färska juicer och är också ett utmärkt tillskott till lemonad.

Går ca 2 kvartar.

För att göra saften:

  1. Placera rabarbern i en kruka och täck med vatten.
  2. Koka upp över hög värme, täck sedan och minska värmen.
  3. Låt svalna i 15 minuter.
  4. Stam genom att använda en fin mesh sikt och tryck rabarbern med baksidan av en sked för att få hela saften.
  5. Låt svalna i ca 4 timmar i kylskåpet.

Om rabarberjuice separeras i ett tjockt, gulaktigt lager och en rosa juice, spänn den igen tills du bara har juice. Använd cheesecloth om det behövs.

Hur stark är den Rabarber-Rosemary Daiquiri?

Rum är den enda spritet i denna daiquiri, så det är en relativt mild cocktail. Detta bidrar till att överklaga som en lätt och uppfriskande drink för vår och sommaraffärer. Med ett 80-bevisst rum väger drycken med ett alkoholinnehåll på cirka 17% ABV (34 bevis) .

Vill du ha fler Rabarber Cocktails?

När du får en smak för en rabarberdryck, vill du ha mer. Det är en unik smak och massor av kul att experimentera med. Medan du har den saften runt, ge en av dessa drycker ett försök.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 163
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 10 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 8 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)