Rakad Asparges och Arugula Salad Med Cilantro Dressing

Om du letar efter en ljusgrön sallad fylld med färsk smak, titta inte längre. Fjädrande sparris och paprika är toppad med en örtvinegratré, krispiga brödsmulor och salt Parmesan. Skalat edamam, även känt som färska sojabönor, lägger till protein och en tjock konsistens.

I detta recept används en stor köksutrustning: en peeler. Färsk, rå asparges är rakad för att göra dem lättare att äta medan de fortfarande är knackiga. Rakad parmesan gör en fin toppning och lägger till en ostliknande bit. Du kan köpa redan rakad parmesan i mataffären, eller du kan göra det själv med (du gissade det) en peeler.

Förbandet kan göras en dag före tid. Förvara eventuell kvarvarande dressing i kylskåpet i upp till två dagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål, kombinera citronsaft, zest, balsamvinäger, honung, Dijon senap, vitlök, olivolja och koriander. Smaka med salt och peppar och vispa tills det är jämnt och väl kombinerat.
  2. Räva sparrisen i smala remsor med hjälp av en grönsaksskalare. Om du äger en sked med ett platt handtag, lägg ett sparrisspjut på handtaget med den snittade änden hängande. Detta hjälper dig att städa spjutarna och raka hela sparrisen.
  1. Kasta den rakade sparrisen i en stor skål med hälften av förbandet. Avsätta.
  2. Värm 1 matsked olivolja över medium värme. Tillsätt panko brödsmulorna och koka, omrör, tills rostat och ljusbrun. Säsong med salt.
  3. Lägg till arugula, edamame och resterande dressing till sparrisen och kasta. Överst med brödsmulor och rakad parmesan.

variationer: