Uppfriskande Sommar Gazpacho

Denna läckra, uppfriskande gazpacho är chock full av tomater och trädgårds färska grönsaker. Det tar lite tid att skala tomaterna och hugga grönsakerna, men förberedelsen är väldigt lätt.

Jag gillar lite konsistens i min gazpacho, så jag behandlar ungefär en tredjedel av grönsaken och kryddan tills den är jämn, och sedan lägger jag de återstående grönsakerna till mixern och pulsar några gånger. Om du gillar en mjukare gazpacho, bearbeta grönsakerna och saften på en gång.

För bästa smak, chill gazpacho i några timmar innan servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten till koka.
  2. Fyll en stor skål med is och vatten. Avsätta.
  3. Skär en "X" i botten av varje tomat och sänk dem i kokande vatten med en slitsad sked eller tang. Koka tomaterna i ca 20 sekunder och ta sedan bort dem och släpp dem omedelbart i isvattnet. Låt stå i några minuter.
  4. Börja vid "X", glida skinnen av tomaterna. Använd en vass kniv och skär kärnan ur varje tomat. Skiv tomaterna i halva korset och skör ut fröerna.
  1. Häll tomaterna och överför dem till en stor skål.
  2. Skiva gurka i halva längden. Skaka frön ur gurkan med en sked. Häll gurka.
  3. Tillsätt den hackade gurkan i skålen med tomaterna tillsammans med den hackade gröna paprika, röd paprika, lök, jalapeno peppar, vitlök, tomatjuice, olivolja, limejuice, ättika, Worcestershire sås, kummin, koriander, kosher salt, och nybakad svartpeppar. Blanda väl.
  4. Överför ungefär en tredjedel av tomat- och grönsaksblandningen till blandarens behållare. Process tills blandningen är jämn. Tillsätt återstående tomat- och grönsaksblandning till bländaren och puls ca 4 till 6 gånger, eller tills gazpacho når önskad textur.
  5. Chill grundligt.
  6. Servera i skålar eller koppar med garnering av tunt skivade gröna lökoppar eller färskhackad persilja eller koriander.

Kök Anteckningar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 167
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 615 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)