Glutenfri ölbatterad stekt fisk

Det här receptet på glutenfri ölkräftad stekt fisk ger ett skarpt, ljust och gyllene slutresultat utan allergener, nämligen gluten, vissa människor är känsliga för. Denna smet är också perfekt för lökringar och andra grönsaker, men försök med räkor - det är gott.

När det gäller krispig stekt fisk handlar det bara om smeten och utan regelbundet mjöl, kanske du tror att det kommer att falla platt. Men faktum är att smeten är beroende av luft mer än vilken typ av mjöl du använder. Luften kommer från att lägga till en kolsyrad vätska som öl (i detta fall glutenfri öl) eller klubb soda till den tjocka smeten. Den andra faktorn i ljus och gyllene fisk är het olja - när fisken träffar oljan stiger smeten och puffar upp runt den och håller den skarp.

En mildsmakad vit fisk som torsk, pollock eller till och med tilapia är vägen att gå när du gör detta recept och en glutenfri allmix av god kvalitet utan xantangummi eller guargummi som Bobs Red Mill All-Purpose Gluten- Free Baking Mix är idealisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, vispa ihop glutenfritt mjöl, majsstärkelse, bakpulver, socker, cayennepeppar, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar.
  2. Tillsätt glutenfri öl eller klubb soda och blanda tills smeten är jämn och inte för tjock eller för tunn. Lägg till mer vätska om smeten är för tjock (den ska vara lite rinnande men du ska inte kunna se fisken genom den).
  3. Värm oljan över medium värme i en stor stekpanna till 375 F. Om du inte har en termometer kan du se om oljan är tillräckligt varm när bubblor bildas runt en ätpinnar eller spett när den placeras i oljan.
  1. När oljan har kommit upp till temperaturen, stek fisken i satser av tre till fyra bitar i taget beroende på storleken på din stekpanna. Doppa filéerna i smeten en åt gången och se till att båda sidorna är belagda. Håll över skålen för att låta överflödig sop droppa av.
  2. Placera försiktigt i den heta oljan och stek 3 minuter eller tills smeten har satt. Använd en spatel, vänd och koka ytterligare 3 till 5 minuter eller tills det är guldbrunt. Om du har en infraröd termometer, använd den för att temporera fisken som ska ligga vid 145 F (en konventionell snabblästtermometer fungerar inte eftersom fisken är för tunn för att ha en exakt temperatur). Annars, ta en titt inuti med en tunn kniv. Fisken ska vara vit och ogenomskinlig när den är klar.
  3. För att hålla den första satsen varm medan du stekar de övriga filéerna, överför den till ett rimmat bakplåt och lägg i en uppvärmd 250 F-ugn i upp till 20 minuter. Sluta steka resten av fisken.
  4. Tappa på pappershanddukar och servera medan det fortfarande är varmt med pommes frites, cole slaw eller sidorna efter eget val.

Obs! Se till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 488
Totalt fett 29 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 64 mg
Natrium 496 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 1 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)