Chip and Dip Indian Style

Om du aldrig hade tänkt på Chip and Dip som ett indiskt koncept, tänk igen! Njut av dessa seriöst smaskiga mellanmål när du slår dig ner till den efterlängtade filmen eller spelet framför TV: n hemma. Ännu bättre, wow vänner med kreativa och out-of-the-ordinary munchies vid nästa möte. Du kommer inte tro hur enkelt några av dessa är!

Tips för chips

Chapati Crispies: Detta är ett utmärkt sätt att använda överblivna Chapatis .

Har du inte kvar Chapatis? Det är fortfarande värt din tid att göra färska och göra dem till spetsar! Chapati Crispies kommer att lagra bra under ett par dagar om de hålls i en lufttät behållare.

Bhakri: Detta snabba Gujarati (västra indiska) mellanmål är så enkelt men ändå så gott. Om du inte kan få händerna på Bhakris eftersom din lokala indiska butik inte har dem, gör Mock Bhakris ! De är lika goda.

Poppadums: Alla slag, alla storlekar! Poppadums finns nu i olika former och storlekar och gjorda av alla slags ingredienser som linser, ris och till och med Sago. Inte bara smakar de bra som dippers, du kan också tjäna dem som den perfekta efterbehandlingen till någon indisk måltid .

Naans : Klipp den här mångsidiga indiska plattskivan i trianglar eller rutor och servera med tjocka dips. Utsökt!

Dip, dip, dip ...

Pyaaz Ki Chutney : Denna läckra chutney kan användas som ett dopp eller spridning och smakar bra med nästan allt!

Baingan Ka Bharta : Det här är faktiskt en vegetarisk maträtt men dess vackra struktur gör det till ett perfekt doppningsalternativ för dina favoritskräm!

Sikkim Tomat Chutney: Bland denna eldiga chutney med lite vanlig tjock grädde eller gräddfil för att göra ett dopp du kommer ihåg i flera dagar. Det gör också en bra smörgåspridning .

Bara lagra i kylskåpet efter förberedelserna.

Nagis vitlökskruv : Blanda den här heta, heta, heta, torra södra indiska chutneyen med en liten tamarindjuice för att göra en pasta och viola! Du har varm och snygg dippsås!

Aaloo Dip: Detta dopp inspirerades av en nordindisk vegetabilisk sidrätter kallad Aaloo Ka Bharta !

Minty Yoghurt Dip : kan göra dubbelt arbete som en raita (yoghurtsidans maträtt)! Det smakar gott med någon form av chips eller dippers och är också ett utmärkt ackompanjemang för din favorit ris pilaf .

Chatpata Chana Dip: Detta är en välsmakande indisk mat på Mellanöstern Hummus !