Nagis vitlökskruv - Dry Andhra Chutney Recept

Den berömda South Indian Gunpowder Chutney eller Molaha Podi är chili hot, därmed det intressanta namnet. Denna Andhra (från Andhra Pradesh i södra Indien) versionen av den skapades av en familjvän, Nagi. Medan det traditionellt åtnjutits med Idlis (Steamed South Indian rice cakes), Dosas (krispiga, söta indiska rispannkakor) eller Uttampams (salta ris och linspannkakor) och Sambar, kan du faktiskt äta den med någonting. Ett av mina favorit sätt att äta Gunpowder Chutney sprutas på p av en servering av nyberedt, doftande och långkornigt ris som Basmati. Drizzle hela med en sked ghee och du har själv en extremt enkel men utsökt måltid! Stänk Gunpowder Chutney på toppen av allt för att lägga till zing och värme!

Vad du behöver

Hur man gör det

Tips:

Jag har en kaffekvarn avsatt bara för slipning av mina olika kryddpulverblandningar. Med hjälp av ett litet kaffekvarnmedel kan jag enkelt och snabbt sminka små portioner kryddblandningar. Det betyder att jag oftast kan använda färska kryddor som är mer potenta och smakar bättre. Jag är säker på att hålla kaffekvarnen ren och så torr som möjligt eftersom fukt skulle skada kryddpulverna och göra dem mindre potenta. Att inte rida kaffe och kryddor i samma kvarn garanterar också att mitt kaffe inte luktar och smakar som kryddor!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 163
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 320 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 6 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)