Holländska Ugn Pinto Bönor (Refried Beans) Recept

Detta recept på Refried Beans ( frijoles refritos eller helt enkelt frijoles på spanska ) innehåller instruktioner om att laga pintobönorna från början till en holländsk ugn . Refried bönor är en proteinrik klassisk mexikansk sidokaka gjord med pinto bönor, svin, lök och vitlök .

Lard eller bacon dryppings är en traditionell ingrediens, men om du måste, kan du släppa ut fettet, lägga till lite mer kycklingbuljong för att få dem till rätt konsistens. Stark vegetabilisk buljong kan också ersättas med kycklingbuljongen. Dessutom kan du använda burkbönor om du har kort tid. Bönorna kommer inte att vara autentiska med dessa substitutioner, men säkert välsmakande.

Se mer om frijoles , nedanför, efter anvisningarna till detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att laga bönorna: Lägg 1 pund bönor i en holländsk ugn eller en stor pott i vatten för att täcka och koka. Minska värmen och låt sjuda i 2 minuter. Avlägsna från värme, hölje och låt stå i 1 timme. (Bönor kan också blötläggas i kallt kranvatten över natten i en täckt kruka.) Dricksbönor.
  2. Återvänd bönor till den nederländska ugnen. Tillsätt 1 hackad lök, 2 koppar kycklingbuljong och 2 koppar vatten. Koka, täcka, minska värme och simma i ca 2 timmar, eller tills bönor är ömma.
  1. För att göra de refiterade bönorna: Smält 1/4 kopp smörgås eller bacon dryppings i en stor, tung skilllet. Lägg till kokta pinto bönor med sin vätska, 2 kryddnejlika vitlök och 1 1/2 tsk salt. Mash med en potatismask eller gaffel som bönorna värmer. Omröring kokar ofta de refiterade bönorna , avtäckta, i 10 till 15 minuter tills tjock. Låt dem inte scorch.

Frijoles vs Frijoles Refritos

Frijoles är det generiska spanska ordet för "bönor", vilken typ av bönor som helst. Enligt Wisegeek i Förenta staterna har termen kommit att förknippas med frijoles refritos (bokstavligen "stekt bönor") eller refiterad bönor, vilket är en vanlig sätt att laga pintobönor i norra mexikanska och amerikanska Tex-Mex- köket , med hundratals regionala variationer.

Varianterna kommer ner till den typ av böna som används. I olika regioner i Mexiko förvandlas både svarta och pinto bönor till frijoles refritos . Andra recept kombinerar mer än två typer av bönor för en mer komplex smak.

Bönor är en vanlig måltid i mexikanska hem och kan vara huvudmålen, fylld i en burrito eller serveras som en maträtt. I staterna i mexikanska restauranger serveras återfyllda bönor och ris ofta med entréer, och är ett populärt dopp för tortillakorr.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 205
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 419 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 8 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)