Bakade Spenatbollar med Parmehalsost

Dessa spenatbollar är lätta att göra och baka, och de är otroligt läckra! Parmesanost , brödsmulor och ägg ingår bland ingredienserna. Gör dem och servera som aptitretare eller servera dem som köttfria köttbullar med spagetti och marinara sås för en utmärkt köttfri måltid. Även barnen kommer att älska dem!

Rullande dem i fina brödsmulor ger dem en torr yttre beläggning, vilket är trevligt om du betjänar dem som en fingermat.

Servera med en kornig senap, marinara sås, chipotle majonnäs eller en senap och majonnäs dopp .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka spenaten enligt paketets anvisningar. Tappa spenaten i en koland, pressa (det blir varmt, använd en skål eller kopp) för att pressa ut så mycket av vätskan som möjligt.
  2. I en stor skål kombinerar du den varma spenaten med det mjuka smöret. Tillsätt fyllningsmulorna, parmesanost och malet lök; blanda väl. Vid denna tidpunkt, innan du lägger till ägget, smaka och tillsätt salt, till smak, tillsammans med peppar och muskotnöt. Mängden salt kommer att bero på saltheten hos fyllkrummen.
  1. I en liten skål, vispa ägg lätt. Tillsätt ägget till spenatblandningen; blanda noga. Kyl blandningen i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4). Rikta ett stort rimmat bakplåt med pergamentpapper eller spraya det med nonstick matlagning eller bakspray.
  3. Använd en rundad tesked eller liten cookie scoop, forma spenatblandningen i små bollar. Om blandningen stannar i händerna, dämpa dem med vatten när du arbetar.
  4. Sätt de fina torra brödsmulorna i en tallrik eller skål, om du använder, rulla bollarna i brödsmulorna tills de är lätta belagda.
  5. Ordna spenatbollarna på de tillagade bakplåtarna. Lämna ca 1/2-tums mellan bollarna (de sprider inte).
  6. Baka i den förvärmda ugnen i cirka 15 till 20 minuter, eller tills känslan kommer vid beröring.
  7. Om du serverar dem som en aptitretare, håll dem varma på ett uppvärmningsfack, i en bufferservera, chafing maträtt eller långsam spis.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 64
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 109 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)