Brisket: Smak

Välj dina smaker noggrant för att förbättra och inte övermaka

Det finns så många sätt att smaka din grillade brisket eftersom det finns människor som älskar grillad brisket. En sås för varje pitmästare, en gnugga för varje kock. Men det finns de traditionella recepten och det finns de allmänna grunderna.

Trä: För det första finns det rök . Hörnstenen i biffens smak är röken. Eftersom brisket röks under mycket lång tid vill du undvika en stark eller bitter rök .

Om du verkligen gillar mesquite så föreslår jag extrem måttlighet. Det vanliga träet för brisket är en blandning som börjar med ek. På grund av ekens milda smak är det ett bra trä att använda. För att förbättra denna smak försök att lägga till lite hickory eller äpple.

Marinade: Om du vill gå med en marinaden för din brisket plan på blötläggning brisket i det för en bra 24 timmar för att låta smaken djupt in i köttet. För att göra köttet mer anbud, använd en syrabaserad marinaden. Försök använda citron- eller limejuice eller någon typ av vinäger . Lägg till detta krydda efter eget val. Brisket är vanligtvis kryddat antingen sött eller varmt. För värme vill du lägga till cayenne eller din favorit het chili peppar. För sött rekommenderar jag att du packar brisketten i brunt socker över natten. Sockret kommer mest att flyta på morgonen och kan vara en klibbig röra så kontrollera om du gör det så att du sätter fast det i folie eller plastfolie och lägger det på en stor tallrik i kylskåpet.

Gummi: Du har världen öppen för dig när det gäller gnidor , vitlök, kryddor och örter. Varje kryddor som du vill ha kommer i allmänhet att göra en bra gnidning för brisket. Kom ihåg att inte över smak, dock. En vanlig brisket rökt utan kryddor är fortfarande bra att äta. Också, kom ihåg att om du väljer att göra en kombination eller gnider och såser (mops eller färdiga såser) att smakerna ska komplettera och inte bekämpa.

Prova att använda samma kryddor i din gnugga som du gör i din sås. Kombinationen kommer att gräva den smaken i köttet och göra det bra.

Bastes och Mops: En mopp är i grunden en baste. Grillmänniskor gillar att döda köttet med stora bomullspannbørster, därav termen mopp. Den legendariska gropmästaren Walter Jetton använde faktiskt en köksmop för att såsa upp sin mat, men han kokade för mycket stora folkmassor. Hur som helst, du använder en mop eller baste för att hålla brisketten fuktig under rökning. Den krydda du lägger till moppen är bara en bonus. En mopp ska vara tunn och vattnig. Att tillsätta för mycket ättika eller sura juice kan göra köttet bitt. Att lägga till för mycket socker som det i tomatbaserade såser kan också leda till bränning, speciellt i en offset eldlåda rökare. Håll mops och bastes enkelt och tunt.

Såser: När jag pratar om grillsåser menar jag vanligtvis något du lägger till efter maten är kokad. Ibland kallas en färdig sås eller en bordsås, det kan vara tjockare, sötare, oavsett vad du vill att den ska vara. Det ser inte elden så det kommer inte att brinna. Traditionellt med grill sitter satsen på bordet och varje middag kan lägga till vad de vill ha. Såsar för Brisket brukar vara beroende av tomat men inte alltid.