Hur man väljer rätt trä för din rökare

Välj rätt trä för att göra den perfekta röken

Rök är det tredje benet av grill, medan de andra två är värme och tid. Rök är det gamla och tidskrävda sättet att tillföra smak till allt du kan laga mat. I antiken var rök använd för att bevara kött under långa perioder. Numera använder vi den för att förbättra smaken av kött genom att lägga till ved i elden. Självklart, inte bara något trä. Bra rök produceras av en mängd olika skogar, hårda skogar, som har låg harts och hög smak.

Nu när du inte behöver använda förpackade träflisar för att lägga till lite rök i din eld, vill du se till att det du använder är allt trä, inga lim, naglar, tuggummi. bra du får bilden. Och mer än det här måste du välja rätt trä för jobbet. Olika skogar lämnar olika smaker. Men innan vi tittar en närmare titt finns det en sak att lägga om. Brinner du veden eller inte? När man använder gasgrillar är det bäst att sätta förspända träflis i en röklåda eller linda dem i en bit aluminiumfolie med mycket hål i den. Detta håller din grill från att fylla upp med aska och täppa till brännarna. Men få det träet nära värmen. Du behöver värmen för att smolder träet och det betyder en ganska hög värme. Om du använder en kolgrill eller rökare kan du antingen lägga träet direkt på kolarna (när de har värmts upp) eller placera dem i en låda. Experimentera lite och ta reda på vad som är bäst för dig.

I allmänhet är trä som är hårt och fritt från harts (eller sap) bra för att göra rök . Om trädet gör frukt eller nötter tycker du om att äta då är träet typiskt bra för rökning. Något trä gör det givetvis bättre rök än andra. Woods som Apple har en mild smak och kommer inte ge dig mycket på kort tid men om du lagar mat en stund så har det dags att lägga till den milda smaken utan att överbrygga maten.

Woods som mesquite är mycket starka och samtidigt som det ger dig en god smak snabbt blir smaken bittert så använd inte för mycket eller för länge.

Om du inte har använt trä innan börjar du små. Använd en 1/4 kopp förspända chips på grillen och se vad som gör för dig. En av de fantastiska sakerna om grill är det stora utbudet av experiment som finns tillgänglig för bakgårdskocken. Wood smoke är det som ger utomhuslagning sin utomordentliga smak. Ett bra sätt att experimentera med trä är faktiskt på grillen. I stället för att riskera att 20 timmars brisket med ett trä som du aldrig har försökt tidigare, försök att sätta det träet att testa på din grill nästa gång du lagar mat på några biffar eller kotletter. Se till att du får doften av det träet. Om röken är bitter och skadlig bör du förmodligen inte laga mat med den.

Trä för rökning:

Acacia liknar mesquite men inte lika stark. Det här träet brinner mycket varmt och bör användas i små mängder eller i begränsade mängder tid.

Alder har en lätt smak som fungerar bra med fisk och fjäderfä. Urbefolkningen till nordvästra USA är det traditionella träet för att röka lax.

Almond ger en nutty, söt smak som är bra med alla kött. Almond liknar Pecan.

Apple är väldigt mild i smak och ger mat en sötma. Det här är bra med fjäderfä och fläsk. Apple missfärger kycklinghuden (blir mörkbrun).

Aprikos är utmärkt för fjäderfä och fläsk. Det här träet liknar hickory men är sötare och mildare i smak.

Ask har en ljus, unik smak. Det här träet brinner snabbt.

Svart valnöt har en tung smak som förmodligen skulle blandas med annat trä på grund av den bittera smaken den kan ge.

Björk har en liknande smak för lönn. Det här träet är bra med fläsk och fjäderfä.

Körsbär har en söt, mild smak som går bra med nästan allting. Detta är en av de mest populära skogarna för rökning.

Chokecherry har en bitter smak och bör endast användas i små mängder under kort tid.

Citrusskogar som citron eller apelsin har en måttlig rök som ger en lätt fruktig smak som är mildare än äppel eller körsbär.

Cottonwood är mycket mild i smak och bör användas med starkare smakade skogar. Undvik grönt trä.

Crabapple är mycket lik äppelträ och kan användas omväxlande.

Frukt , som äpple, aprikos eller körsbär, fruktträ ger av en söt, mild smak som är bra med fjäderfä eller skinka.

Grapefrukt är ett mildt trä som ger en bra, rökig smak. Ett bra trä för kött.

Vinrankor gör mycket tårtax och ger en fruktig men ibland stor smak. Använd det skarpt med fjäderfä eller lamm.

Hickory ger en stark smak åt kött, så var försiktig så att du inte använder för mycket. Det är bra med nötkött och lamm.

Citron är ett mildt trä som ger en bra, rökig smak. Ett bra trä för kött.

Lilac ger ett gott utbud av mild, söt rök . Ett populärt trä för rökt ost, men också bra för fjäderfä och fläsk.

Maple , som fruktträ ger en söt smak som är utmärkt med fjäderfä och skinka.

Mesquite har varit mycket populärt sen och bra för grillning, men eftersom det brinner varmt och snabbt rekommenderas det inte för långa grillar . Mesquite är förmodligen det starkaste smaksatta träet; därmed dess popularitet med restauranggrillar som lagar kött i en mycket kort tid.

Mulberry är söt och mycket lik apple.

Nektarin är bra för fjäderfä och fläsk. Det här träet liknar hickory men är sötare och mildare i smak.

Ek är stark men inte överväldigande och är ett mycket bra trä för nötkött eller lamm. Ek är förmodligen den mest mångsidiga av de hårda skogarna.

Orange är ett mildt trä som ger en bra, rökig smak . Ett bra trä för kött.

Persika är utmärkt för fjäderfä och fläsk. Det här träet liknar hickory men är sötare och mildare i smak.

Päron liknar äpple och ger en söt, mild smak.

Pecan brinner kyligt och ger en delikat smak. Det är en mycket subtilare version av hickory.

Persimmon som de andra fruktskogarna, milda och lite söta.

Plommon är bra för fjäderfä och fläsk. Det här träet liknar hickory men är sötare och mildare i smak.

Valnöt har en tung, rökig smak och bör blandas med milda smakade skogar.

Andra bra skogar inkluderar: avokado, bukt, bok, böter, karot, kastanj, fikon, guava, tuggummi, hackberry, kiawe, madrone, manzita, olivolja, sortiment, persimmon, pimento och pil

Du kan också hitta andra träprodukter runt gjorda av vin och whiskyfat som ger en mycket unik smak.

Trä att undvika skulle innehålla: cederträ, cypress, elm, eukalyptus, tall, gran, lövträ, gran och sycamore.