Te Brewing Temperature Guide

Ungefärliga Tea Seeping Times

Ah, te bryggning temperaturer ! Även om de flesta te kommer att producera en anständig kopp om du brant dem alla i kokande vatten, kommer många av de finare teerna att göra mycket bättre vid lägre temperaturer. Grön och vit te har till exempel mer känsliga blad och du får mer smak om du brygger i något kallare vatten. Delikat löv brant på för högt av en temperatur som brinner och lämnar en bitter smak i koppen.

Om du är en stor tedrikker har du säkert hört att det finns optimala och "korrekta" vattentemperaturer för att brygga olika typer av te. Detta är sant på grund av de olika egenskaperna hos varje te. Låt oss vara specifika, men vi hänvisar till riktigt löst lövt te - inte påsat te. Om du dricker påsat te så spelar det ingen roll hur mycket vatten du använder. Ingenting kommer att påverka smaken eller hälsan hos bagged tea.

Dessa tejaktider är bara ungefärliga, och du bör justera dem beroende på din egen personliga smak.

Ungefärliga Tea Seeping Times

Svart te - Svart är det mest robusta av te sorter och kan bryggas i verkligt kokande vatten, vanligtvis brant i 4-6 minuter.

Oolong te - Som förväntas faller oolong te mellan grönt och svart. Den bästa temperaturen är runt 190F. Men oolong borde vara längre än svart te, i cirka 5-8 minuter.

Grönt te - Du måste vara mer försiktig med dina gröna teer. Vattentemperaturen bör ligga runt 150-160F och stekas endast i 2-4 minuter.

Vitt te - Ett annat känsligt te som ska behandlas försiktigt. Vatten kan vara lite varmare än för grönt te, vid 180F. Du borde låta det branta längre, dock.

Minst 4-6 minuter.

Rooibos te - Detta röda örtte från Sydafrika är mycket hårda grejer och bör förberedas med helt kokande vatten, precis som svart te.

De flesta örtteor - Med så många olika örter som kan användas för örtmixar, finns det inget sätt att ge några temperatur- eller strykriktlinjer med någon noggrannhet. De flesta örter kan bryggas i kokande vatten och bromsas i ca 5 minuter. Du kanske behöver lite försök och fel för att få den perfekta koppen.

Om du inte har en termometer användbar kan du berätta för vattentemperaturen genom att titta på bubblorna. Små bubblor kommer att flyta till ytan av vattnet 160-170F, och du kommer se strängar av bubblor från kokans botten vid 180-190F. Därefter kommer du att ha en fullkyldig koka.